Naisten seksikumppaneiden määrä on lisääntynyt kertoo huhtikuun Tietovuoto

3.4.2017

Vielä 1990-luvulla FINSEX-tutkimuksen tulokset herättivät vilkasta keskustelua siksi, että miehet raportoivat selvästi useampia seksikumppaneita elämänsä aikana kuin naiset. 2000-luvulla miehet ja naiset ovat sen sijaan ilmoittaneet FINSEX-tutkimuksessa suunnilleen yhtä monia seksikumppaneita alle 40-vuotiaiden ikäryhmässä.

Kaikki ikäryhmät huomioiden miehet raportoivat kuitenkin yhä useampia kumppaneita kuin naiset. Naisten kumppanimäärien nousu näkyy erityisen selvänä kun verrataan eri syntymävuosiin kuuluvia naisia keskenään. Mitä tuoreemmista syntymävuosista on kyse, sitä enemmän seksikumppaneita naisilla on keskimäärin ollut.

Suomalaisilla ylipäätään on siis nykyisin enemmän seksikumppaneita kuin muutama vuosikymmen sitten. Yhä harvemmat uskovat, että elämässä pitäisi solmia seksisuhde vain sen ainoan oikean kumppanin kanssa. Aiemmin jopa enemmistö naisista meni naimisiin ensimmäisen seksikumppaninsa kanssa ja oli hänen kanssaan läpi elämänsä. Nykyisin näin tapahtuu enää melko harvoin.

Lue huhtikuun Tietovuodosta tarkemmin suomalaisten seksikumppanien määristä.

 
 
 

Naisten seksikumppaneiden määrä on lisääntynyt kertoo huhtikuun Tietovuoto