Kapua 2010 Malawi -ryhmä Mt. Mulanjen huipulla. Näetkö Sinä itsesi täällä syksyllä 2018?

Tämä on mahdollisuutesi – lähde mukaan elämäsi seikkailuun!


“Kapua jätti minuun pysyvän jäljen. Eikä pelkästään tatuoinnin muodossa, vaan pysyvän jäljen sieluun, eli omiin ajatuksiin, tunteisiin, arvoihin ja asenteisiin.
- Tero Mäkinen, Kapua 2014 Etiopia

Vastuunkantaja-seikkailija-joukkuepelaaja saa paikan!

Kapua 2018 Malawi -tiimiin haetaan vapaaehtoisia hyväntekijöitä ja seikkailijoita, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja osallistua Kapua-triathloniin Malawissa. Kapuajat keräävät vuoden ajan varoja suomalaisten järjestöjen toteuttamaan kehitysyhteistyöhön, jolla edistetään tyttöjen ja naisten kouluttautumista ja oikeuksien toteutumista kyläyhteisöissä.

Syyskuussa 2018 Kapua Malawi -tiimi matkaa tutustumaan Väestöliiton ja Taksvärkki ry:n tukemaan työhön. Malawissa tiimi meloo Malawijärven upeissa maisemissa, pyöräilee halki kylien ja kiipeää Malawin korkeimmalle huipulle, Mulanje-vuorelle (3002 m).

Kapuajat keräävät varoja pääasiassa itsenäisesti, mutta myös yhdessä muiden Kapuajien kanssa. Kunkin Kapuajan keräystavoite on kaksi euroa jokaisesta metristä Mulanjen huipulle, yhteensä 6004 euroa. Koko ryhmän yhteinen tavoite on 100 000 euroa. Kerätyt varat kanavoidaan Kapuan kumppanijärjestöjen Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta koulutusta ja terveyttä edistäviin hankkeisiin itäisessä ja eteläisessä Afrikassa.

Vuodesta 2006 alkaen yli 200 vapaaehtoista Kapuajaa on kerännyt jo yli 800 000 euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi ja matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa varoilla toteutettuihin hankkeisiin sekä kiipeämässä eri maiden vuorille.

Ryhmään valitut saavat henkilökohtaisen Konkarikapuajan tuen. Konkarit ovat jo kerran Kapuan kokeneita, aiempiin hankkeisiin osallistuneita henkilöitä. Konkarit toimivat vertaistukena ja tsemppaavat varainhankinnassa sekä matkaan valmistautumisessa.


Kuka voi hakea kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, kehitysmaiden tukemisesta kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta, melomisesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Osallistumiskulut

Osallistujat maksavat itse matkan Malawiin sekä muut matka- ja osallistumisesta aiheutuvat kulut. Osallistumismaksu Kapua 2018 Malawi -tiimiin on 290 euroa. Osallistumismaksu maksetaan, kun hakija on valittu tiimiin ja vahvistanut osallistumisensa. Osallistumismaksu sisältää:

- Kolme koulutusviikonloppua ennen matkaa
- Materiaalit ja tuen varainhankintaan koko vuoden ajan
- Tuen oman kampanjan markkinointiin ja tiedotukseen
- Oman varainhankintasivun
- Kuntotestin ja kunto-ohjelman
- Palautetapaamisen matkan jälkeen
- Kapua t-paidan

Osallistumismaksu ei sisällä matkakuluja koulutustapaamisiin, jotka järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä.

Ryhmän ensimmäinen koulutusviikonloppu järjestetään Heinolassa 12.–14.1.2018.

Oletko Sinä etsimämme henkilö? Hae mukaan Kapua 2018 Malawi -tiimiin 31.10.2017 mennessä! Lisätietoja täältä.