« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Maahanmuuttajat

Yhdenvertainen Suomi ja kotoutuva muuttaja

Vanhemmuus ja läheissuhteet luovat perustan lasten, nuorten ja aikuisten kotoutumiselle ja hyvinvoinnille. Väestöliiton monikulttuuristyö tukee perhelähtöistä kotoutumista.

Annamme neuvontaa, konsultoimme, koulutamme ja tuotamme käytännöllisiä materiaaleja sekä maahan muuttaneille että eri alojen ammattilaisille. Olemme kehittäneet vanhempien vertaisryhmätoiminnan mallin.

Maahan muuttaneiden työllistyminen on tärkeää heille itselleen, heidän perheilleen, yhteisöilleen ja koko yhteiskunnalle. Työuramentorointitoiminnassa etsimme korkeasti koulutetuille naisille mentoreita ohjaamaan heitä oman alansa työuralle Suomessa. Mentorointi perustuu vapaaehtoisuuteen.

Monikulttuurisuustyötä on tehty Väestöliitossa vuodesta 2003. Meillä työskentelee monia eri kieliä puhuvia ja erilaisia kulttuuritaustoja ymmärtäviä asiantuntijoita. Toiminta perustuu tutkimustietoon ja käytännön kokemukseen.

 

Ajankohtaista

Tunnista kansainvälinen osaaja -hanke (ESR) käynnistyi 1.4.2020

1.4.2020
Tunnista kansainvälinen osaaja -hankkeessa (2020-2022) kehitetään uusia menetelmiä, jotka edesauttavat tunnistamaan ja luottamaan koulutettujen maahanmuuttajien ulkomailta tuotuun koulutukseen ja osaamiseen.

Mentoriksi Suomeen muuttaneelle kansainväliselle naisosaajalle?

15.1.2020
Väestöliiton suosittu mentorointiryhmä Womento alkaa jälleen maaliskuussa 2020 ja hakuaika ryhmään on 20.1.-20.2.2020. Hae mukaan!

Suomeen muuttanut koulutettu nainen: Haetko oman alan työtä? Kaipaatko verkostoja?

15.1.2020
Womento-mentorointi on sinua varten! Womento auttaa pääsemään töihin omalle alallesi. Womentossa saat suomalaisen vapaaehtoisen mentorin, joka tuntee työmarkkinat.

Väestöliiton vapaaehtoistoiminta - hae nyt mukaan!

17.1.2019
Etsimme vapaaehtoisia työuramentoreita maahan muuttaneille osaajille!

”LAPSI OPPII: Kieli ja vuorovaikutus” lyhytvideoita monikielisten perheiden tueksi.

16.1.2019
LAPSI OPPII - sarjassa korostetaan positiivisen vuorovaikutuksen ja yhdessäolon tärkeyttä lapsen puheen kehitykselle. Videosarja on suunnattu lasta odottaville ja pikkulapsivaihetta eläville monikielisten perheiden vanhemmille.

14.7.2020 klo 16:23:42