Hellyyden osoittaminen on kulttuurissa opittua ja toistuu omassa parisuhteessa usein sen mallin mukaan, jonka katsotaan oleva yleisesti hyväksyttävää omassa kasvukulttuurissa.

Helyyden ja huomioiositusten merkityksestä on tärkeää keskustella kumppanin kanssa, jotta vältytään noloilta tai epämukavalta tuntuvilta tilanteilta. On tärkeää huomioida mikä tuntuu kumppanista hyvältä ja viestii hänelle välittämisestä, huomioimisesta ja hellyydestä.

Kaksikulttuurisessa parisuhteessa erityisesti julkiset helyydenosoitukset voivat näyttäytyä suomalsesta poikkeavalla tavalla. Mutta myös perheessä, kodin sisällä tai lasten läsnäollessa tapahtuvat helyyden osoitukset voivat poiketa kumppanin tavoista.

Tarina: ” Vaimoni ei ymmärtänyt miksi kuljin aina hänen takanaan kun olimme kävelyllä vauvan kanssa. Minusta oli tärkeää osoittaa näin kaikille vastaantulijoille kuina paljon vaimoani rakastan. Minun maassani naiset ymmärtävät, että mies joka kävelee naisensa takana tekee sen siksi, että nainen on hänen kuningattarensa ja elämänsä valo.”