Aloitteen tekeminen

Seurustelu saattaa alkaa toisen aloitteesta tai yhteisestä päätöksestä. Aloitteen tekeminen voi olla vaikeaa, mutta jokaisella on omat tapansa kertoa ihastumisestaan. Joku kirjoittaa kirjeen, toinen kysyy suoraan, kolmas laittaa tekstiviestin tai pyytää kaveria kysymään.

”Tykkään susta” – viestin saamisesta kannattaa olla imarreltu. On hienoa olla ihastumisen arvoinen. Jos tunne on molemminpuolinen, voidaan sopia seurustelemisesta. Seurustelu on elämän vaiheissa erilaista; se voi olla pelkkiä katseita ja tekstiviestejä, käsikkäin kulkemista, kahden kesken olemista. Lisää seurustelusta.

Joskus voi saada viestin henkilöltä, jonka kanssa ei halua seurustella. Silloin on hyvä miettiä, miten aloite torjutaan tyylikkäästi ja toista kunnioittaen.  Silloin voi miettiä, miten itse haluaisi toisen kertovan pakeista itselle, ja voi toimia sen mukaan. Välttely, pakoilu tai naureskelu ei kuulu asiaan. Jokainen meistä haluaa, että itseään kohdeltaisiin arvokkaasti ja kunnioittavasti.

On myös hyvä miettiä sitä vaihtoehtoa, ettei valloittaminen onnistu ja itse saa pakit. Kuinka siitä selvitään? Lisää tunteiden hallinnasta.