Kuvattuna erilaisia poikien kehoja
Kuvitus: Ainoa Graphic Design / ainoa.fi
Miehen lantion anatomia
Kuvitus: Ainoa Graphic Design / ainoa.fi

Pojan keho

Pojilla murroiän alkamisesta kertoo kivesten kasvaminen, 9 - 13 vuotiaana. Noin vuosi sen jälkeen, penis alkaa kasvaa. Penis kasvaa puolesta vuodesta kahteen vuoteen saavuttaen lopullisen mittansa. Lisää peniksen koosta.

Peniksen päätä kutsutaan terskaksi. Terska on pojan kehon tuntoherkimpiä kohtia. Lisää terskasta. 
Esinahka, peniksen uloin osa, peittää useimmilla pojilla terskan kokonaan. Lisää esinahasta.

Kivekset ovat miesten sukupuolirauhaset. Niiden tehtävä on tuottaa siittiöitä, eli miesten sukusoluja. Lisäksi kivekset tuottavat mieshormoneja. Lisää kiveksistä.

Erektio tarkoittaa peniksen jäykistymistä. Penis erektoituu esimerkiksi seksuaalisen kiihottumisen seurauksena. Silloin penis pitenee, paksuntuu ja kovenee. Lisää erektioista.

Siemenneste eli sperma on siittiöitä sisältävää eritettä. Siemensyöksyt alkavat murrosiän alkupuolella, noin 12 - 14-vuotiaana. Lisää siemenneseteestä ja siemensyöksyistä.

Poikien kasvupyrähdys tapahtuu murrosiän loppupuolella. Parran kasvu lisääntyy usein vielä armeijaiässä. Osalla pojista myös  rinnat turpoavat ja aristavat murrosiässä. Se usein hämmentää, mutta ei ole vaarallista. Lisää gynekomastiasta.

Murrosiässä kurkunpää ja sen myötä myös äänihuulet kasvavat. Sen seurauksena ääni madaltuu. Selvimmin äänenmurros tulee esiin pojilla äänen korkeuden vaihdellassa hallitsemattomasti. Lisää äänenmurroksesta.