Kuukautisten siirtäminen

On tärkeää merkitä kuukautisten alkamisajankohta kalenteriin. Seuraamalla kuukautiskiertoa voi huomata nopeasti, jos kuukautiset jäävät jostakin syystä pois. Kuukautiskiertoa seuraamalla huomaa myös sen, mikäli kuukautiset ajoittuvat ikävästi tärkeän tapahtuman kanssa päällekkäin.

Kuukautisia voi siirtää kuukautisten siirtopillereillä. Mikäli haluat siirtää kuukautisiasi, kannattaa asiaa lähteä hoitamaan jo hyvissä ajoin, mielellään jo kuukautta kahta ennen tärkeää tapahtumaa. Ohjeet sekä reseptin saat esimerkiksi terveyskeskuslääkäriltä. 

Siirtopillereillä kuukautisia voi siirtää korkeintaan kaksi viikkoa. Siksi on järkevää, että tärkeää matkaa tai tapahtumaa edeltävät kuukautiset siirretään siirtopillereillä. Näin siis muutetaan kierron rytmiä ja seuraavat kuukautiset tulevat muutetussa aikataulussa.

Lääkkeisiin liittyy joskus sivuvaikutuksia, kuten ihon näppylöitymistä, turvotusta ja huonoa oloa.

Kuukautisten siirtäminen ehkäisyvalmisteella

Jos käytössä on hormonaalinen ehkäisymenetelmä, kuukautisten siirtäminen onnistuu vaivattomasti niillä. Tällöin taukoviikko vain jätetään pitämättä ja jatketaan suoraan edellisen perään seuraavalla pilleriliuskalla, renkaalla tai laastarilla.

Minipillereitä tai ehkäisykapselia tai kierukkaa käyttävät voivat siirtää kuukautisia siirtopillereiden avulla, silloinkin tarvitaan lääkäriltä resepti.