Fantasiat ovat kaikilla erilaisia

Seksuaaliset fantasiat ja mielikuvat auttavat itsetyydytyksessä. Seksuaalinen nautinto ei ole koskaan pelkästään fyysistä, vaan mielikuvitus on melkeinpä pakko ottaa mukaan. Sen avulla saat kokea ihan mitä tahansa, eikä sitä tarvitse tai pidä jakaa kenenkään kanssa.
Mielikuvat eivät muutu todeksi, ovatpa ne miten kiihottavia, lainvastaisia, omituisia, kummallisia, jännittäviä tai uskomattomia tahansa. Mielikuvasi eivät ole vaarallisia tai haitallisia, koska ne ovat mielikuvituksesi tuotetta –eivät totta.
Voi kuvitella mielessäsi asioita sellaisen seksuaalisen kiinnostavan ihmisen kanssa, jonka kanssa et tosielämässä ole ollenkaan tekemisissä. Voit myös ajatella todellisia eroottisia kokemuksiasi, muistella niitä uudelleen. Voit ajatella myös jossakin elokuvassa näkemääsi tai kirjasta lukemaasi kiihottavaa kohtausta.
Eri ihmiset kiihottuvat erilaisista asioista. Toiset kiihottuvat lukemalla, toiset katsomalla kuvia tai vaikkapa musiikilla.

Fantasiat ovat...

* Sinun yksityisaluettasi
* Sisin, henkilökohtaisin ja intiimein omaisuutesi
* Rajaton ja sallittu mielikuvitusmaailmasi
* Positiivinen ja ehtymätön voimavarasi
* Sitä parempia, mitä vahvempia, elävämpiä, rikkaampia ja monipuolisempia ne ovat
* Seksuaalisten kokemuksiesi rikastuttajia
Yleensä seksuaalifantasiat eivät ole haitallisia, mutta jos koet ne hämmentävinä tai ahdistavina, niin tule keskutelemaan asiasta seksuaaliterveyden ammattilaisen kanssa nettivastaanotolle.