« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Parit ja sinkut

Läheinen parisuhde

Näiltä sivuilta löydät tietoa parisuhteesta, sen hoitamisesta, sinkkuudesta ja perheellistymisen teemoista. Löydät sivuiltamme myös avio- ja avoliittoon liittyvää lakitietoa. Voit mm. kartoittaa tilannettasi testeillä ja käydä nettikursseja.

 

Oletko käyttänyt parisuhdepalvelujamme netissä? Voit arvioida sivustoa, parisuhdepuhelinta ja Kysy asiantuntijalta -palstaa täällä. Tervetuloa kommentoimaan!

Do you want service in English?
Please contact heli.vaaranen@vaestoliitto.fi
Vill du ha service på svenska?
Kontakta heli.vaaranen@vaestoliitto.fi

Uutisia

Vanhempien riitaisa suhde tai ero lapselle riskitekijöitä

16.3.
Vanhempien eron vaikutuksia lapsiin on tutkittu paljon. Tiedetään, että ero on riskitekijä lapsen kehityksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että vanhempien erolla on mahdollisesti kielteisiä vaikutuksia lapsen kehitykseen.

Kun tahtomattasi rakastut varattuun

13.3.
Varattuun henkilöön ihastuminen saattaa tapahtua vahingossa. Henkilö viehättää sinua ja on ikävä sattuma saada selville, että hän onkin varattu.

Apua maatalousyrittäjien pari- ja ihmissuhdehuoliin

9.3.
Väestöliiton Terapia- ja kotipalvelut Oy sekä MTK käynnistivät maksuttoman palvelevan puhelimen, johon voit soittaa nimettömänä lauantaisin klo 10-16.

Perheiden ryhmätöillä eroriitoja vastaan

9.3.
Hollantilaisen Systeemiterapiakeskuksen ja Lasten traumakeskuksen psykologit kuvaavat artikkelissaan projektia pitkittyneisiin konflikteihin ajautuneiden eroparien ja heidän lastensa kanssa. Eräissä tapauksissa riitely oli kestänyt yli 12 vuotta.

Lähipiirin asenteella on vaikutusta eronneiden yhteisvanhemmuuteen

27.2.
Avioero johtaa usein ristiriitoihin yhteisvanhemmuudessa, ja riidat vaikeuttavat lasten olosuhteita. Hollantilainen tutkijaryhmä selvitti, mikä ylläpitää tai kiihdyttää eronneiden riitaa.

Tiedevinkki:

Lyhyempien ikäerojen takana on myöhentynyt vanhemmuus, työelämän luomat paineet ja ihmisten omat ihanteet. Alle 2,5 vuoden ikäerot saattavat kuitenkin olla haitallisia niin lasten kuin vanhempien terveydelle.

Väestöntutkimuslaitoksen vuoden 2018 ensimmäisessä Tietovuodossa kerromme ikäerojen historiallisista muutoksista Suomessa. Tarkastelemme myös nuorten aikuisten näkemyksiä siitä, miten lapsia olisi hyvä ajoittaa. Lopuksi pohdimme tarvitaanko aiheesta suosituksia vanhemmille, jotta terveydelle mahdollisesti haitallinen trendi lievenisi.

 

Lue lisää tammikuun Tietovuodosta.

 

Palvelut

Nettiajanvaraus tai puh. 09 2280 5267 ma-pe klo 8.30-11.00 ja 12.00-15.30. Puhelimitse voi tiedustella myös kuluvan päivän mahdollisia vapaita aikoja.


palvelunumerossa 0800 183 183 torstaisin klo 12-14. Palvelu on maksuton.

Kysy asiantuntijalta parisuhteeseen ja sinkkuuteen liittyvistä pulmista


21.3.2018 klo 03:09:58