« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Parit ja sinkut » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kolumni

Oletko "ajeeraaja"?

2.1.
Kumpi seuraavista on sinulle tyypillisempi toimintatapa, kun jokin tilanne tuntuu hankalalta: 1) mietit ennen kuin toimit 2) toimit, ennen kuin mietit. Mikäli valitsit jälkimmäisen, saatat olla ajeeraaja.

Shampanjaa vai kaurapuuroa?

13.11.2017
Suomalaisessa keskustelussa kuva pikkulapsiperheistä on ankea. Samanlaisiin tuulipukuihin pukeutuneet vanhemmat raahustavat pesemättömissä hiuksissa Prisman käytäviä tuholaislaumansa perässä. Elämä on silmäpusseja, pyykkivuoria, Lego-miinoja, keittiönkaapin oveen ikuisiksi ajoiksi juuttunutta kaurapuuroa, eikä koskaan, milloinkaan seksiä. Samaan aikaan hotelli Tornin kattokerroksessa lapsettomat pariskunnat siemailevat afterwork-shampanjaa ja piipahtavat iltapuhteiksi New Yorkissa.

Parisuhteen H-hetket

24.10.2017
Parisuhteessa voi olla tiettyjä, ratkaisevia hetkiä. Niin sanottuja H-hetkiä. Mieleesi saattaa tulla seurustelun aloittaminen, ehkä häät tai yhteenmuutto, ehkä ensitreffit. Nämä ovat kaikki tärkeitä hetkiä, jotka voivat jäädä mieleen loppuelämäksi. Merkittävimmät parisuhteen H-hetket saattavat kuitenkin olla aivan toisenlaisia hetkiä. Tällaiset erittäin ratkaisevat H-hetket ovat niitä hetkiä, kun kumppanisi tarvitsee sinua erityisen paljon.

Kirjoja parisuhteesta, terveydestä ja mielenterveydestä

Tunne mielenterveyshäiriöiden lääkehoito

27.12.2017
Psyykenlääkkeet ja niiden käyttö on ensisijaisesti lääkäreille ja erityisesti psykiatreille suunnattu perusteellinen tietopaketti mielenterveyshäiriöiden lääkehoidosta.

Ytimekkäitä vastauksia parisuhteen pulmakohtiin

15.11.2017
En ikinä tiedä, mitä kumppanini todella ajattelee. Milloin kannattaa erota? Voiko aggressiivinen muuttua? Remontti raastaa parisuhdettamme. Mistä tietää, että rakastaa? Puolisoni fantasioi ryhmäseksistä.

Kaunokirjallisuutta

Nelikymppiset naiset neuvovat rakkauden etsinnässä

18.1.
Kirja Rakkautta ranskalaisnaisten tapaan (2017, Minerva) on hävytön ja huikea opaskirja rakkauden etsintään ja rakastamiseen. Jos haluat Pariisiin, muttet viitsisi nähdä matkustamisen vaivaa, lue tämä kirja!

Ennen kuin mieheni katoaa

4.1.
Toimittaja ja kirjailija Selja Ahava on kirjoittanut kauniin kirjan omasta suruprosessistaan. Yhtenä ihan tavallisena päivänä hänen aviomiehensä ilmoittaa, että kokee oikeasti olevansa nainen. On aina kokenut.

Elokuvia parisuhteesta

Parisuhde-elokuvien aatelia

31.5.2016
Ohjaaja Maïwennin elokuva Huuma kertoo juuri siitä, mitä nimi kuvaa. Se on elokuva intohimosta ja repivästä rakkaudesta.

Brooklyn (2015)

12.4.2016
Elämä 1950-luvun Irlannissa on yksinkertaista ja niukkaa. Tulevaisuus ei tarjoa nuorelle naiselle paljon mahdollisuuksia.

Elegantti tarina kahden naisen välisestä rakkaudesta

10.3.2016
Carol on hienostunut, herkkä ja ehjä kuvaus kypsän yläluokkaisen naisen Carol Airdin (Cate Blanchett) ja nuoren Therese Belivetin (Rooney Mara) rakkaussuhteesta. Tarina sijoittuu New Yorkiin ja 50-luvulle.

Parisuhdetutkimusta tiiviisti

Miten adoptiovanhempien ero vaikuttaa adoptiolapseen?

20.2.
Tutkimusta vanhempien eron vaikutuksesta adoptiolapsiin on tehty niukalti. Ensinnäkin tutkimuksissa on tullut esiin, että adoptiolapset kokevat voimakkaammin vanhempien avioeron, koska heillä on taustallaan traumaattisia menetyksiä.

Erovanhemman kostonhalu ja katkeruus heikentävät erolasten hyvinvointia

13.2.
Psykologian professori, tutkija Esther Kluwer Utrechtin ja Raboudin yliopistoista tutki eronneiden vanhempien (n=108) kostonhalua ja mielipahaa entisiä puolisoitaan kohtaan. Tutkijaa kiinnosti anteeksianto, sen vaikutus sekä se, mitä tapahtui, kun anteeksiantoa ei tapahtunut.

Persoonallisuushäiriöt ja pariterapia

6.2.
Jennifer Landuccin ja Gretchen Foleyn teoreettinen tapaustutkimus käsittelee persoonallisuushäiriöstä kärsivien asiakkaiden pariterapiaa.

23.2.2018 klo 19:57:19