« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Parit ja sinkut » Ajankohtaista

Ajankohtaista

Kolumni

Parisuhteellakin on stressiraja

14.9.
”Kaikkihan me ollaan kivoja Kanarialla”, totesi eräs viisas kollega. Rentona, levänneenä, ja mukavia asioita tehden ihmisen parhaat puolet voivat tulla esiin.

Hyvät TV-sarjat ovat parisuhteiden pelastus

4.9.
Näin totesi eräs tuttavani jokunen aika sitten. Hän saattoi päästä lähemmäksi totuutta kuin arvasikaan. Hektinen arki etäännyttää helposti puolisosta. Työ, lastenhoito, harrastukset ja moni muu asia kalastaa päivästä suurimman palan. Puolittain nääntyneet aikuiset eivät jaksa enää yhdeksän aikaan miettiä parisuhdetta tai keskittyä puolison hyvinvointiin. Molemmat tarvitsevat oman hengähdystauon. Onneksi tuo hengähdystauko voi olla myös yhteinen.

Ihmiskaupan uhrin toipuminen alkaa häpeän voittamisesta

14.8.
Ihmiskaupan uhrin matka uuden elämän alkuun on kivinen. Häpeä kaikesta tapahtuneesta on raskas kantaa. Katsetta on vaikea nostaa maasta. Nainen kokee olevansa läpinäkyvä. Kaduilla vastaantulevat ihmiset tuntuvat katsovan. Nainen kokee heidän pystyvän lukemaan katseillaan hänen historiansa. Tarina on kuin tahra mekossa. Kuinka sen voisi koskaan pestä pois?

Kirjoja parisuhteesta, terveydestä ja mielenterveydestä

Suoraa puhetta uskottomuudesta mieheltä miehelle

6.9.
Psykologi ja kokenut yhdysvaltalainen kliinikko Robert Weiss on riippuvuuksien asiantuntija. Hän on kirjoittanut ja puhunut mediassa laajalti mm. digitaalisen viestinnän vaikutuksista ihmissuhteisiin. Hänen uusin kirjansa on Out of The Doghouse – A Step-by – Step Relationship Saving Guide for Men Caught Cheating. Health Communications (2017)

Nukkumattia odotellessa

31.7.
Kun uni ei illasta toiseen ota tullakseen, yö kuluu valveilla kieriskellessä tai edessä on herääminen jo varhain, ovat hyvät neuvot vähitellen kalliit. Ääritapauksessa nukkumaan meno voi alkaa pelottaa ja unettomuudesta muodostuu itseään ruokkiva kehä.

Kaunokirjallisuutta

Nostalgiaa, jättikauluksia ja Beatles-tukkia

15.8.
Yle Areenalla on nähtävissä uusintana laadukas TV-dokumentti Kansankodin kuokkavieraat. Kymmenen prosenttia suomalaisista muutti 1960- ja 70-luvuilla työn perässä Ruotsiin. Ja töitähän saatiin. Lasten tehtävä oli toimia tulkkeina ja asioiden hoitajina. Aikuisten kielitaito määritti paikan työelämässä ja yhteiskunnassa. Perheet sopeutuivat, kun oli pakko. Vain pieni määrä palasi takaisin.

Kun mies on naimisissa työnsä kanssa

21.11.2016
Sähköauto Teslan kehittäjän ja yksityisten avaruusrakettien rakennuttajan Elon Muskin elämäkerta on kuin mitä fantastisin seikkailuteos. Pikkupojasta lähtien nero, yksinäinen Elon tekee asioita edellä muita. Hänestä kehkeytyy bisnesvoittaja ja pysäyttämätön innovaatiohurjastelija Kalifornian Piilaaksossa.

Elokuvia parisuhteesta

Parisuhde-elokuvien aatelia

31.5.2016
Ohjaaja Maïwennin elokuva Huuma kertoo juuri siitä, mitä nimi kuvaa. Se on elokuva intohimosta ja repivästä rakkaudesta.

Brooklyn (2015)

12.4.2016
Elämä 1950-luvun Irlannissa on yksinkertaista ja niukkaa. Tulevaisuus ei tarjoa nuorelle naiselle paljon mahdollisuuksia.

Elegantti tarina kahden naisen välisestä rakkaudesta

10.3.2016
Carol on hienostunut, herkkä ja ehjä kuvaus kypsän yläluokkaisen naisen Carol Airdin (Cate Blanchett) ja nuoren Therese Belivetin (Rooney Mara) rakkaussuhteesta. Tarina sijoittuu New Yorkiin ja 50-luvulle.

Parisuhdetutkimusta tiiviisti

Kuukausivaihtelut avioerojen vireillepanossa

12.9.
Avioero pannaan vireille jättämällä käräjäoikeuteen avioerohakemus, jonka voi jättää yksi puolisoista tai molemmat yhdessä. Suomessa avioerohakemukset jätetään yleisimmin tammi- ja elokuussa, joulukuussa jätetään vähiten hakemuksia.

Miten saisin puolisoni haluamaan minua?

29.8.
Parisuhteen alkupuolella intohimo on usein voimakasta. Toiseen tutustuminen syvemmällä tasolla on palkitsevaa. Molemmat parisuhteen osapuolet ovat virittäytyneitä ymmärtämään toisen kehoa ja mieltä. Pikku hiljaa ajan kuluessa oma rakastettu tulee tutummaksi ja suurin intohimo alkaa kadota. Usein myös kokemus omasta erityisyydestä toisen silmissä hieman hiipuu.

Katsaus tunnekeskeisen pariterapian tutkimuksista

15.8.
Stephanie Wiebe ja Susan Johnson (2016) esittävät Family Process -lehdessä yhteenvedon tunnekeskeistä pariterapiaa koskevista tutkimuksista.

23.9.2017 klo 03:27:05