Kun mies on naimisissa työnsä kanssa

21.11.2016

Sähköauto Teslan kehittäjän ja yksityisten avaruusrakettien rakennuttajan Elon Muskin elämäkerta on kuin mitä fantastisin seikkailuteos. Pikkupojasta lähtien nero, yksinäinen Elon tekee asioita edellä muita. Hänestä kehkeytyy bisnesvoittaja ja pysäyttämätön innovaatiohurjastelija Kalifornian Piilaaksossa.

Lopulta hän tuo rakettitehtaansa Los Angelesiin. Mies suunnittelee ihmisille asujaimia avaruuteen ja …vaikka mitä! Mutta kun mies tekee töitä 100 tuntia ja 7 päivää viikossa, perhe jää ihmettelemään: missä olet, mihin taas lähdet?

Muskin ensimmäinen lapsi nuoruudenrakastetun kanssa menehtyi kätkytkuolemaan. Siitä eteenpäin pari päätti tehdä lapsia monta kerrallaan hedelmöityshoidoilla. Parille syntyivät kaksoset ja seuraavaksi kolmoset.

Muskin ja hänen perheensä elämä on ollut extreme, niin kuin miehen keksinnötkin, mutta pienokaisten isänä hän ei ole ollut paljoa läsnä. Siinä eivät lastenhoitajien joukot ole kyenneet auttamaan. Pari erosi vuonna 2008, enkä pysy kärryillä miten monta eroa hänellä sen jälkeen on ollut. Työ on inhimilliselle rakkaussuhteelle kova kilpailija.

Heli Vaaranen
parisuhdekeskuksen johtaja

 

Vance, Ashlee (2016): Elon Musk: visionääri Teslan, Space X:n ja Solar Cityn takana. Karisto.