Kaunokirjallisuutta

Nelikymppiset naiset neuvovat rakkauden etsinnässä

18.1.
Kirja Rakkautta ranskalaisnaisten tapaan (2017, Minerva) on hävytön ja huikea opaskirja rakkauden etsintään ja rakastamiseen. Jos haluat Pariisiin, muttet viitsisi nähdä matkustamisen vaivaa, lue tämä kirja!

Ennen kuin mieheni katoaa

4.1.
Toimittaja ja kirjailija Selja Ahava on kirjoittanut kauniin kirjan omasta suruprosessistaan. Yhtenä ihan tavallisena päivänä hänen aviomiehensä ilmoittaa, että kokee oikeasti olevansa nainen. On aina kokenut.

Mari Kosonen: Pieni erokirja

5.12.2017
Jenni Haukion myötä Suomessa eletään runouden uutta tulemista. Mari Kososen Pieni runokirja käsittelee avioeroa ensijärkytyksestä toipumiseen.

Nostalgiaa, jättikauluksia ja Beatles-tukkia

15.8.2017
Yle Areenalla on nähtävissä uusintana laadukas TV-dokumentti Kansankodin kuokkavieraat. Kymmenen prosenttia suomalaisista muutti 1960- ja 70-luvuilla työn perässä Ruotsiin. Ja töitähän saatiin. Lasten tehtävä oli toimia tulkkeina ja asioiden hoitajina. Aikuisten kielitaito määritti paikan työelämässä ja yhteiskunnassa. Perheet sopeutuivat, kun oli pakko. Vain pieni määrä palasi takaisin.

Kun mies on naimisissa työnsä kanssa

21.11.2016
Sähköauto Teslan kehittäjän ja yksityisten avaruusrakettien rakennuttajan Elon Muskin elämäkerta on kuin mitä fantastisin seikkailuteos. Pikkupojasta lähtien nero, yksinäinen Elon tekee asioita edellä muita. Hänestä kehkeytyy bisnesvoittaja ja pysäyttämätön innovaatiohurjastelija Kalifornian Piilaaksossa.

Elokuva-arvosteluja

Parisuhde-elokuvien aatelia

31.5.2016
Ohjaaja Maïwennin elokuva Huuma kertoo juuri siitä, mitä nimi kuvaa. Se on elokuva intohimosta ja repivästä rakkaudesta.

Brooklyn (2015)

12.4.2016
Elämä 1950-luvun Irlannissa on yksinkertaista ja niukkaa. Tulevaisuus ei tarjoa nuorelle naiselle paljon mahdollisuuksia.

Elegantti tarina kahden naisen välisestä rakkaudesta

10.3.2016
Carol on hienostunut, herkkä ja ehjä kuvaus kypsän yläluokkaisen naisen Carol Airdin (Cate Blanchett) ja nuoren Therese Belivetin (Rooney Mara) rakkaussuhteesta. Tarina sijoittuu New Yorkiin ja 50-luvulle.

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi (2013)

25.2.2016
Ei ole mitään niin ihanaa kuin perjantain leffailta oman perheen tai kumppanin kanssa. Vihannestikkuja ja dippejä, ja muutakin herkkua pöytään ja video päälle! Jos et ole vielä nähnyt tätä ruotsalaista komediaa, et tiedä, miten leffa voi naurattaa melkein leuan sijoiltaan. Ja pallealihakset niin hervottomiksi, että haukot ilmaa kuin kala.

45 vuotta

30.12.2015
45 vuotta on pitkä aika olla naimisissa saman ihmisen kanssa. Kate (Charlotte Rampling) ja Geoff (Tom Courtenay) luulevat tuntevansa toisensa läpikotaisin. Tämä osoittautuu kuitenkin vääräksi juuri ennen parin 45 -vuotishääpäivää jota heidän on tarkoitus juhlia ystäviensä kanssa.