« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Parit ja sinkut » Tietoa parisuhteesta » Parisuhteen kehrä » Kiintymys » Ihailu

Ihailu

Ihmisen perustarve on saada osakseen hyväksyvää vastavuoroisuutta. Rakastavassa suhteessa tämän tarpeen täyttymiselle on parhaimmat mahdollisuudet. Hyvässä parisuhteessa kumppanit osoittavat rakkautta ja ihailua toisilleen. Arjen keskellä on tärkeä tuntea olevansa arvostettu ja arvokas.

Rakkauttaan ja ihailuaan voi pitää yllä kiinnittämällä huomiota siihen, mikä kumppanissa kiehtoo ja miellyttää. Olennaista on ymmärtää, miten tärkeä ja rakas toinen on. On hyvä opetella ilmaisemaan omia rakkauden ja pitämisen tuntemuksia toista kohtaan, eikä vain luottaa, että kumppani on ajatustenlukija ja tietää tunteesi.

Yläsivulle: Kumppanin tunteminen, ihailu ja rakkaus sekä myönteinen vuorovaikutus luovat hyvän perustan ystävyydelle parisuhteessa. Nämä ratkaisevat, missä valossa kumppani nähdään ja suhtaudutaanko toiseen kielteisesti vai myönteisesti. Koska näkökulma vaikuttaa havaintoihimme, ei ole ratkaisevaa mitä toinen tekee, vaan miten sen itse näkee ja tulkitsee. Niin kauan kun kumppanit tulkitsevat suhteensa perustan myönteiseksi, he pitävät kielteisiä episodeja ohimeneviä ja tilapäisinä. Läheisyyden rakentaminen vaatii aikaa. Positiivinen tunneilmapiiri rakentuu yhteisten hetkien ja vuorovaikutuksen kautta.


9.7.2020 klo 07:39:20