Menetykseen liittyy vaikeita tunteita. Voit kokea vihaa, epätoivoa ja masennusta. Myös puolisolle voi olla vihainen siitä, että tämä sairastui. Tämä taas saattaa aiheuttaa syyllisyyttä, joka taas pahentaa omaa oloa. Ole hyväksyvä ja myötätuntoinen itseäsi kohtaan. On ymmärrettävää, että olet vihainen.

Puolison sairastuminen muuttaa niitä rooleja, joihin olette yhteisen historianne aikana tottuneet. Kun tapasit puolisosi, saatoit ajatella, että tuossa on puuttuva palaseni. Hän loksahti siihen juuri oikein. Nyt voi olla, että tuo palanen ei tahdo sopia. Roolit ovat muuttuneet. Saattaa myös olla, että ajaudut herkästi huolehtimaan puolisostasi liikaakin. Varo sitä loukkua, että olisit puolisosi henkilökohtainen sairaanhoitaja. Se vääristää suhdettanne puolisoina.

Sinusta tuntuu varmasti pahalta puolisosi puolesta. Hänen maailmansa on ehkä pysähtynyt. Saattaa olla, että ajattelet, että myös sinun maailmasi täytyy pysähtyä. Näin ei kuitenkaan ole. Sinun tulee jatkaa omaa elämääsi surusta huolimatta. Ketään ei auta, jos kadotat itsesi ja masennut. Tapaa ystäviä ja tee asioita, joista nautit. Sinulla on oikeus nauraa tai nauttia, vaikka puolisosi sairastaa.

Olet varmaan ollut hämmentynyt siitä, että miten puolisosi on käyttäytynyt sairastumisen jälkeen. Yleensä sairastuneen tunteet voivat vaihdella äärilaidasta toiseen. Voi olla, että toisessa hetkessä hän lähestyy sinua ja toisessa sulkee sinut ulkopuolelle tai raivoaa sinulle. Et ehkä tiedä kuinka toimia, kun olet kuitenkin tehnyt parhaasi. Tällöin on hyvä muistaa, että puolisosi käy läpi isoa kriisiä. Hänen käytöksensä ei välttämättä aina ole rationaalista. Jos puoliso kuitenkin purkaa raivoaan sairastumisesta sinua kohtaan, on hyvä pitää rajoista kiinni. Sairaudesta huolimatta toista ei voi kohdella miten vain. Henkinen, fyysinen tai seksuaalinen välivalta on aina väärin ja jos sitä ilmaantuu, siihen tulee puuttua heti.