Vastaanotot ja konsultaatiot

 Neuvontavastaanotto 

Vastaanotolle pääsy edellyttää lähetettä ja maksusitoumusta. Käyntimaksu perheelle on 27,50€.
 

Diagnostinen konsultaatiovastaanotto sairaalassa

Perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri tutkii esimerkiksi keskussairaalan vastaanotolla saman päivän aikana kolme tai neljä potilasta, joiden oireyhtymän tai kehitysvammaisuuden syytä selvitetään.

Sairauskertomustietoihin ja tehtyihin tutkimuksiin perehdytään etukäteen. Käynnillä potilas tutkitaan ja tarvittaessa valokuvataan. Jälkikäteen voidaan vielä tarvita täydentäviä tietoja, esim. kirjallisuushakuja ja muita selvityksiä. Jos diagnoosin selvittämiseksi ilmenee tarvetta lisätutkimuksille, niistä tehdään ehdotukset ja autetaan tarvittaessa esimerkiksi sopivan ulkomaisen laboratorion löytämisessä. Konsultaatiosta laaditaan kirjallinen yhteenveto.  
 

Diagnostinen paperikonsultaatio

Perinnöllisyyslääketieteen erikoislääkäri auttaa sairauskertomustietojen ja valokuvien perusteeella harvinaisen oireyhtymän diagnostiikassa. Potilas on usein kehitykseltään viivästynyt lapsi tai nuori aikuinen. Kirjallisuushakujen ja muiden selvitysten jälkeen ehdotetaan diagnoosia ja/tai diagnostisia tutkimuksia. Konsultaatiosta laaditaan kirjallinen yhteenveto.

Perinnöllisyysklinikan kautta on mahdollista konsultoida myös Dyscerneä. 

Lisätietoja ylilääkäri riitta.salonen(at)rinnekoti.fi

Hinnat 

  • Perinnöllisyysneuvonta ja diagnostiikka klinikassa 935 € (alv 0 %)
  • Perinnöllisyysneuvonta, kun potilaan diagnoosi on jo varmistettu 715 € (alv 0 %)
  • Diagnostinen paperi- ja valokuvakonsultaatio 385 € (alv 0 %)
  • Diagnostinen konsultaatiovastaanotto sairaalanne poliklinikalla 610 € potilasta kohden (alv 0 %), useampi potilas samasta perheestä 935 €
  • Perhe maksaa neuvontakäynnistä klinikassa 27,50 €, jos maksusitoumus kattaa neuvonnan varsinaisen hinnan.