« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Seksuaalisuus

Seksuaalisuus

Väestöliitto tekee monialaista työtä seksuaalisuuden, seksuaali- oikeuksien sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden parissa. Toiminta kattaa koko elämänkaaren lapsuudesta nuoruuteen ja aikuisuuteen.

Tälle sivulle on koottu ammattilaisille materiaalia seksuaalikasvatuksen tueksi. Muita teemoja teemoja ovat lasten ja nuorten seksuaaliterveyden edistäminen, poikien tarpeiden erityisyys, monikulttuurisuus, perhe, parisuhde, vanhemmuus, kansainvälisyys sekä seksologinen tutkimus.

Väestöliitossa on tarjolla seksuaalisuuteen liittyviä palveluita, kuten yksilö- ja pariterapiaa, sekä koulutusta.
Väestöliiton maksulliset terapiapalvelut löydät täältä.

Alla olevia kuvakkeita klikkaamalla pääset lisätiedon pariin eri teemoista ja palveluista. 

Väestöliiton kattava tietopankki tarjoaa tukea vanhemmille ja varhaiskasvattajilleTietoa ja verkkopalveluita nuorille seksuaalisuudesta ja seksuaaliterveydestä
Poikien Puhelimen verkkosivutNuoret, nuoret aikuiset ja parit-yksikkö
Seksuaalikasvatusta lastensuojelulaitoksiin-hankkeen materiaalitNeuvontaa, koulutusta, konsultaatiota sekä materiaaleja maahan muuttaneille että eri alojen ammattilaisille
Tietoa parisuhteesta, sen hoitamisesta, sinkkuudesta ja perheellistymisen teemoistaHyvä kysymys -verkkopalvelusta saat luotettavaa hyvinvointi- ja ihmissuhdetietoa maksutta.
Tukea ja palveluita murrosikäisten vanhemmilleVäestöliiton nettikaupasta maksullisia materiaaleja
seksuaaliterapia
Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisyyttä koko elämän ajan. Siihen kuuluvat seksuaalinen kehitys, biologinen sukupuoli, seksuaalinen suuntautuminen, sosiaalinen sukupuoli-identiteetti ja sen mukainen rooli, sekä suvun jatkaminen.

Seksuaalisuus voidaan kokea ja ilmaista monin eri tavoin: asenteissa, arvoissa, uskomuksissa ja suhteessa itseen ja toisiin.
Seksuaalioikeudet 
liittyvät ihmisoikeuksiin ja niillä tarkoitetaan yksilöiden oikeuksia päättää tietoisesti ja vastuullisesti omaan seksuaalisuuteensa liittyvistä asioista. Jokaisella on oikeus määrätä itse omasta kehostaan ja päättää, haluaako olla seksuaalisesti aktiivinen vai ei. Lisäksi seksuaalioikeudet takaavat oikeuden ilmaista ja toteuttaa oman seksuaalisen suuntautumisen mukaista seksuaalisuutta kunnioittaen samalla muiden oikeuksia.

20.10.2020 klo 15:23:15