« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Tutkimus » Väestöntutkimuslaitos

Väestöntutkimuslaitos

Ydinalueemme ovat Suomen väestön rakenne ja hyvinvointi. Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt monitieteinen laitos tutkii perheitä ja syntyvyyttä, parisuhteita ja seksuaalisuutta sekä maahanmuuttoa. Väestöntutkimuslaitosta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Nostamme joka kuukausi uuden tietovuodon julkisuuteen. Vuosittain julkaisemme Perhebarometrin, vuosikirjan Finnish Yearbook of Population Research sekä työpapereita, tutkimusraportteja ja väitöskirjoja. 

Kirjastomme on avoinna ma-pe klo 9.00-15.00 tai sopimuksen mukaan.

Käyntiosoite: Kalevankatu 16 B (sisäpiha, 1.krs), 00100 Helsinki.


Ajankohtaista

Suomi mukana ikääntymistä tutkivassa SHARE-hankkeessa

21.3.
Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa SHARE-tutkimukseen, jossa kartoitetaan ikääntyvän väestön hyvinvointia ja elämänkulkua koko EU:ssa

Hans Hämäläisen väitös perhesukupolvien välisestä avusta

13.3.
Autetaanko aikuisia lapsia enemmän kuin iäkkäitä vanhempia? Annetaanko apua iäkkäiden vanhempien ja aikuisten lasten tarpeiden mukaan? Lisäävätkö auttamismahdollisuudet molempien sukupolvien auttamista? Entä kuinka iäkkäiden vanhempien ja aikuisten lasten auttamista perustellaan?

Maaliskuun Tietovuoto pohtii lapsettomuuden ja koulutuksen suhdetta

10.3.
Suomen syntyvyys laskee nyt kuudetta vuotta peräkkäin, ja lapsettomuudella on siihen merkittävä vaikutus. Nähtäväksi jää, kasvaako lapsettomien osuus edelleen – vai lähtisikö se päinvastoin meilläkin jossain vaiheessa laskuun?

Tervetuloa kuulemaan ikääntyvien hyvinvoinnista 20.3.17

1.3.
Suomi osallistuu ensimmäistä kertaa laajaan tutkimukseen, jossa kartoitetaan ikääntyvän väestön hyvinvointia ja elämänkulkua EU:ssa.

Interaktiivinen parisuhdekartta

Tarkista karttaohjelmalla mm. kuntasi sukupuolijakauma


29.3.2017 klo 16:12:34