« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Maahanmuuttajat

Yhdenvertainen Suomi ja kotoutuva muuttaja

Vanhemmuus ja läheissuhteet luovat perustan lasten, nuorten ja aikuisten kotoutumiselle ja hyvinvoinnille. Väestöliiton monikulttuuristyö tukee perhelähtöistä kotoutumista.

Annamme neuvontaa, konsultoimme, koulutamme ja tuotamme käytännöllisiä materiaaleja sekä maahan muuttaneille että eri alojen ammattilaisille. Olemme kehittäneet vanhempien vertaisryhmätoiminnan mallin.

Maahan muuttaneiden työllistyminen on tärkeää heille itselleen, heidän perheilleen, yhteisöilleen ja koko yhteiskunnalle. Työuramentorointitoiminnassa etsimme korkeasti koulutetuille naisille mentoreita ohjaamaan heitä oman alansa työuralle Suomessa. Mentorointi perustuu vapaaehtoisuuteen.

Monikulttuurisuustyötä on tehty Väestöliitossa vuodesta 2003. Meillä työskentelee monia eri kieliä puhuvia ja erilaisia kulttuuritaustoja ymmärtäviä asiantuntijoita. Toiminta perustuu tutkimustietoon ja käytännön kokemukseen.

 

Ajankohtaista

Tulevia koulutuksia

22.9.2020
Haastavat aiheet puheeksi - esimerkkinä seksuaalioikeudet kotouttavassa työssä.

Mentoriksi Suomeen muuttaneelle kansainväliselle naisosaajalle?

18.8.2020
Väestöliiton suosittu mentorointiryhmä Womento alkaa jälleen syyskuussa 2020 ja hakuaika ryhmään on 18.8 -20.9.2020. Hae mukaan!

Suomeen muuttanut koulutettu nainen: Haetko oman alan työtä? Kaipaatko verkostoja?

18.8.2020
Womento-mentorointi on sinua varten! Womento auttaa pääsemään töihin omalle alallesi. Womentossa saat suomalaisen vapaaehtoisen mentorin, joka tuntee työmarkkinat.

Tunnista kansainvälinen osaaja -hanke (ESR) käynnistyi 1.4.2020

1.4.2020
Tunnista kansainvälinen osaaja -hankkeessa (2020-2022) kehitetään uusia menetelmiä, jotka edesauttavat tunnistamaan ja luottamaan koulutettujen maahanmuuttajien ulkomailta tuotuun koulutukseen ja osaamiseen.

Koronainfoa eri kielillä

31.3.2020
Etsitkö tietoa koronasta eri kielillä?

28.9.2020 klo 21:11:48