Mitä seksi on?

Seksi on toimintaa, joka tuottaa nautintoa. Seksistä voi nauttia yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Seksistä voi nauttia myös yhdessä toisen ihmisen kanssa esimerkiksi hyväilemällä tai rakastelemalla.
Seksi on hyvin yksityinen ja hieno asia, eikä sitä voida arvioida toisen ihmisen tai kokemuksen mukaan.

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua itseensä

Itsetyydytys on hyvä tapa tutustua omaan kehoon ja sen reaktioihin. Kun tunnet kehosi, sinun on helpompi opetella rakastelua toisen ihmisen kanssa. Itsetyydytyksessä ei ole mitään hävettävää, vaan se voi olla elämänmittainen voimavara, josta voit nauttia aina kun siltä tuntuu. Lisää itsetyydytyksestä.
Seksuaaliset fantasiat ja mielikuvat auttavat itsetyydytyksessä. Niiden avulla saat kokea ihan mitä tahansa, eikä sitä tarvitse tai pidä jakaa kenenkään kanssa. Mielikuvasi eivät ole vaarallisia tai haitallisia, koska ne ovat mielikuvituksesi tuotetta –eivät totta. Lisää fantasioista.
Kun ihminen kiihottuu, sydämen syke ja verenkierto kiihtyvät. Kiihottumisreaktio on hyvin samanlainen naisilla ja miehillä. Kiihottumiselle pitää antaa aikaa, jotta seksistä voi nauttia. Yhdynnän pääasia on nautinto, rakastelusta voi nauttia kokematta fyysistä orgasmia. Tärkeää on, että molemmat osapuolet nauttivat koko seksin ajan. Lisää kiihottumisesta ja nautinnosta.

Suuteleminen on rehellistä

Suutelemisen alkaminen seurustelussa on iso askel. Suuteleminen on hyvin rehellistä; suutelua tai sen nautinnollisuutta on hyvin vaikea teeskennellä. Suudelmien merkitys päivittäisen rakkauden ja hellyyden merkkeinä säilyy koko elämän ajan. Lisää suutelemisesta.
Petting eli hyväilyseksi on tärkeä vaihe intiimissä kosketuksessa. Pettingin kautta kumppanukset aloittavat yhteisen seksuaalisen nautinnon jakamisen. Hyväilyseksivaiheessa on hyvä olla mahdollisimman pitkään, jotta oppii kiihottumisen ja nauttimaan toisen läheisyydestä ja kehosta. Lisää pettingistä.
Neitsyys on arvokas asia, ei taakka, josta täytyy päästä eroon. Jokainen määrittelee itse, onko neitsyt vai ei. Toinen ajattelee neitsyyden menneen esimerkiksi tamponin käytön tai itsetyydytyksen yhteydessä, toinen kun on rakastellut ensimmäisen kerran omasta tahdostaan. Lisää neitsyydestä.
Yhdyntä on yksi seksuaalinen tapa osoittaa ja jakaa kiintymystä sekä rakkauden tunteita kumppanin kanssa. Sen on myös tapa nauttia toisen ihmisen kehosta ja läheisyydestä. Eka kerta on aina uusi, ihmeellinen ja jännittävä tilanne. Parhaimmillaan ensimmäistä yhdyntää on suunniteltu ja molemmat ovat valmistautuneet rakasteluun, myös ehkäisystä on huolehdittu. Lisää yhdynnästä ja ekasta kerrasta.
Seksielämä ei aina suju niin kuin haluaisi. Joskus siihen ilmaantuu häiriötekijöitä, eli erilaisia seksiongelmia. Ne voivat liittyvä muun muassa haluttomuuteen, yhdyntäkipuihin tai suorituspaineisiin. Lisää seksiongelmista.