Petting on hyväilyseksiä

Petting eli hyväilyseksi on tärkeä vaihe intiimissä kosketuksessa. Pettingin kautta kumppanukset aloittavat yhteisen seksuaalisen nautinnon jakamisen. Petting on tutustumista toisen kehoon turvallisesti.
Pettingin tärkein motto on ”Sukupuolielimenä iho on suurin ja aivot ovat tärkein.”
Hyväilemällä kehon eri osia luodaan molemmille kokemus, että koskettaminen on hyvää ja nautinnollista. Kehojen kautta keskustellaan, flirttaillaan, kiusoitellaan, hellitellään ja houkutellaan. Näin opitaan toinen toiselta, mikä tuntuu hyvältä ja missä kumppanusten herkät alueet sijaitsevat.

Pettingvaihe voi kestää kauan

Hyväilyseksissä on paljon pienempi seksitauti- ja raskausriski. Jos limakalvot koskettavat toisiaan, seksitauti voi kuitenkin tarttua. Tai jos spermaa joutuu tavalla toisella emättimeen, raskaus voi alkaa.
Pettingin tarkoituksena on läheisyyden kokeminen ja kehojen tutustuminen, esileikin opettelu ja yhteiseen nautiskeluun tutustuminen.
Hyväilyseksivaiheessa on hyvä olla mahdollisimman pitkään, jotta oppii kiihottumisen ja nauttimaan toisen läheisyydestä ja kehosta. Hyväily on rakastelun opettelua, jota ei tule unohtaa silloinkaan, kun aloittaa yhdynnät.