Yhdyntä on tapa jakaa rakkauden tunteita

Yhdyntä on yksi seksuaalinen tapa osoittaa ja jakaa kiintymystä sekä rakkauden tunteita kumppanin kanssa. Sen on myös tapa nauttia toisen ihmisen kehosta ja läheisyydestä.
Yhdynnässä miehen penis työnnetään esimerkiksi emättimeen. On tärkeää muista, että jos peniksen työntyminen tekee kipeää jommallekummalle, kannattaa lopettaa. Yhdenkään yhdynnän ei pitäisi tehdä kipeää.
Liukasteiden käyttö, esileikin jatkaminen tai lantionpohjan lihaksiston tietoinen rentouttaminen voivat auttaa.
Yhdessä kokeilemalla ja harjoittelemalla jokainen pari löytää itselle sopivimmat rakasteluasennot. Rakastelun aikana voi halutessaan vaihtaa asentoa. Ei kuitenkaan ole tavallista harrastaa joka kerta monipuolista akrobatiaa, kuten pornossa näytetään.

Rakastelu alkaa esileikistä

Yleensä rakastelun kestoa on vaikea mitata. Rakastelu alkaa esileikin alkamisesta, kannattaa antaa aikaa esileikille ja nautinnon jakamiselle ennen ja jälkeen yhdyntähetken. Esileikki tuottaa miehelle erektion, eli penis jäykistyy ja mies saa varmuuden, halun ja kyvyn sisään työntymiseen. Erektion avulla yhdyntä on mahdollinen.
Naiselle esileikin tehtävänä on myös lisätä kykyä ja halua yhdyntään. Emättimen seinämistä erittyy esileikin aikana kirkasta liukasta nestettä, joka toimii liukasteena yhdynnässä. Tämä synnyttää silkkisen tunteen, kun penis liukuu emättimeen.
Esileikin aikana naisen lantiopohjan lihaksisto rentoutuu, jolloin lihaksisto emättimen ympärillä on vastaanottavainen peniksen työntyessä emättimen sisään.
Yhdynnän kestoon lasketaan aika peniksen emättimeen työntymisestä siihen, kun mies kokee siemensyöksyn. Rakastelussa kokonaisvaltainen nautinto on tärkeämpää kuin siemensyöksyjen tai yhdyntöjen kesto tai määrä.

Rakastelu ei lopu siemensyöksyyn tai orgasmiin

Rakastelu ei lopu siemensyöksyyn tai orgasmiin. Yhdynnän jälkeen jaettu hyvänolon tunne, läheisyys ja kohteliaisuudet lisäävät voimakkaasti yhteenkuuluvuuden ihanaa tunnetta, lujittaen parisuhdettakin.
Monet haluavat olla aivan lähekkäin, silittää ja suukotella kumppaniaan hellästi ja nauttia olosta yhdessä. Useat ihmiset kertovat rakastelun parhaiden hetkien olevan yhdynnän jälkeiset kokemukset, jolloin molemmat ovat tyydytettyjä ja uupuneita, mutta jaksavat vielä aistia yhteisen rakkauden tunteen.
Yhteinen pesulla käynti tai nukahtaminen toistensa syliin rakastelun jälkeen voi kruunata kokemuksen.

YLE Summerin ohjelman Melonien ja banaanien  Daniel ja Minea miettivät ekaakertaa. Pitääkö seksistä tuntea paineita? Miksi ehkäisystä on tärkeää puhua? Miettiikö kukaan samoja asioita kuin sinä?