Suuteleminen on rehellistä

Ensisuudelmat ovat tärkeitä, tapahtuivatpa ne otsalle, kädelle, poskelle tai suulle. Ne muistetaan yleensä koko elämän ajan.
Suuteleminen on myös tapa osoittaa toiselle arvostusta. Ennen vanhaan miehillä oli tapana suudella naisen kädenselkää tervehdyksenä. Monissa maissa läheiset ihmiset suutelevat kevyesti toistensa poskia tervehtiessään. Kuvainnollisesti voi sanoa ”suutelen maatkin jalkojesi alla”, kun kerrotaan palvovasta rakkaudesta.
Suuteleminen on hyvin rehellistä. Suutelua tai sen nautinnollisuutta on hyvin vaikea teeskennellä, eikä sitä tietysti tarvitse tehdäkään. Suudelmien merkitys päivittäisen rakkauden ja hellyyden merkkeinä säilyy koko elämän ajan, myös vanhuudessa.

Suudelma on intiimi

Suuteleminen on useille ihmisille oleellisen tärkeä osa rakastelua ja kiihottumista. Suudelma on myös nuorille intiimi ja arvokas asia, joka vastaa tunnelmaltaan ja sanomaltaan samaa kuin jossain aikuisessa elämänvaiheessa tapahtuva rakastelu. Ei siis ole sopivaa, että rakastuneet vaihtavat syviä, intiimejä suudelmia kaikkien nähden, vaikkapa koulun käytävillä.
Huumori kannattaa muistaa kaikissa tilanteissa, ei kannata pelätä kömpelöä ja kokematonta käytöstään. Hymy, nauru ja huumori ovat ihania, vapauttavia ja helpottavia tapoja ratkaista liian jännittävä tai hankalaksi mennyt tilanne. Oikea rakkaus kannustaa ja hyväksyy.
Ja kun pitää vähän pilkettä silmäkulmassa myös suudellessa, eikä ota sitä kuolemanvakavana tekniikkatestinä, saa runsaasti suloisia muistoja ja oppii tulevaisuutta varten!

Suutelemisen aloittaminen on iso askel seurustelusuhteessa.

Osaanko suudella oikein?