Suudelman riemu ja rikkaus

Uskaltautuminen suutelemiseen on ihmiselle suuri harppaus seksuaalisessa kehityksessä. Yleensä suudelmasta on haaveiltu jo pitkään, ja mielikuvissa on vaihdettu suudelmia julkkisten ja tuttujen ihastusten kanssa.
Joskus ystävykset haluavat keskenään ”testata”, miltä tuntuu koskettaa huulilla tai kielillä. Hyvältä suuteleminen tuntuu vasta sitten, kun siihen ollaan kypsiä ja kahdella ihmisellä on oikeasti syttynyt halu suutelemiseen. Tässä vaiheessa koetaan jo sellaista ihastumista, johon liittyy myös seksuaalista kiihottumista.

Suutelemisen alkaminen on iso askel

 

Suutelemisen alkaminen seurustelussa kertoo isosta askeleesta. Silloin ihminen osaa yhdistää kosketuksessa omien rakastumisen tunteiden ilmaisun ja kykenee vastaanottamaan samanlaista tunteiden ilmaisua.
Kosketus ja nautinto keskittyvät vielä kädestä pitämiseen, halailuun ja suutelemisen. Useimmiten kumpikaan ei vielä halua päästää toista koskettelemaan omia henkilökohtaisia alueitaan; rintoja tai sukupuolielimiä. Kiihottumisen tunnetta ihminen voi kuitenkin tuntea sukupuolielimiensä alueella. Pojalla tulee erektio ja tytöllä kostuu emätin ja nännit kovettuvat.
Ei kuitenkaan kannata kiirehtiä koskettamaan toista hänen henkilökohtaisimmilta alueiltaan, koska se voi pilata koko upean sähköisen jännityksen tunteen ja lopettaa suudelman lyhyeen. Koko seurustelukin helposti loppuu, jos jompikumpi kokee, että toinen painostaa etenemään sellaisille alueille, joihin toinen ei vielä ollenkaan ole valmis.
Sitä paitsi; mitä pitempään suutelemista harjoitellaan, sen paremmin se opitaan!

Suutelemisen muistilista

 

* Oikeaa tekniikka ei ole
* Suudelmassa saa tuntua hämmennys, varovaisuus ja epävarmuus
* Suudelman avulla tutustutaan ja tunnustellaan, rakastaako toinen
* Suudelma on herkkää ja hellää koskettelua, ei nuolemista tai rytmistä imua
* Ketään ei saa väkisin pussailla
* Älä kiirehdi suutelemaan ennen kuin koet olevasi siihen valmis
* Intiimit ja intohimoiset suudelmat tehdään vain kahden kesken