Apua ammattilaiselta

Ammattilaisten tarjoama apu tarkoittaa useimmiten sitä, että ammattilaisen luona käydään keskustelemassa asioista sovittuna aikana. Yhdessä ammattilaisen kanssa sovitte aluksi, kuinka monta kertaa tapaatte. Tavallisesti nuori käy vastaanotolla 5-10 kertaa. Myöhemmin tapaamisia voidaan sopia lisää, jos siihen on vielä tarvetta.

Ammattilaisen kanssa saat puhua myös muista asioista kuin seksuaalisen kaltoinkohtelun kokemuksesta. Voi olla sellaisia päiviä, ettei jaksa puhua ikävistä asioista, tai sinä päivänä on tapahtunut jotain tärkeää tai mukavaa.

On hyvä tietää, että saat itse päättää, mistä asioista haluat puhua ammattilaisen kanssa. Ammattilainen ei utele asioita eikä kerro niistä kenellekään muulle. Aina ei jaksa puhua; silloin voi vain istua hiljaa yhdessä, piirtää tai tehdä muita tehtäviä. Tärkeää on kuitenkin mennä aina sovittuna aikana tapaamiseen.

Ikävistä, toistuvista ja pelottavista ajatuksista voit puhua ammattilaisen kanssa. Hän osaa auttaa myös siinä, kuinka saisi nukuttua paremmin tai mitä voi tehdä silloin, kun alkaa pelottaa tai tulee paniikki.