Sinkku työelämässä

Sinkkuna olo vaikuttaa siten, ettei töissä kahvitunnilla juuri tule kerrottua yksinäisistä viikonlopuista tai juhlapyhistä, sitä ehkä mieluummin keskustelee lapsestaan. Kovin moni ei juuri ole kysynytkään parisuhdetilanteestani, lieneekö se itsestäänselvyys?
Sinkkuus työelämässä ei itse työssä tunnu mitenkään epämiellyttävältä. Tässä iässä tosin suuri osa on perheellisiä ja ruoka- ja kahvipöytäkeskustelut menevät usein kyllä toisten lapsiin tai perhe-elämään.
Työelämässä lapataan enemmän töitä pöydälle, koska olen sinkku. Teen yhtä paljon töitä kotona kuin perheelliset. Enkä näiden laatua lähde arvioimaan, koska firma on vielä pystyssä. Näyttää kuitenkin siltä, että perheellisillä on menoja, joiden aikana muut tekevät heidän työt.
Työskentelen alalla, jossa suurin osa työkavereistani ovat minua vanhempia ja perheellisiä ihmisiä. Minusta tuntuu, että sinkkuuteni herättää uteliaisuutta. Vaikka en kaipaisi neuvoja, työkaverini vihjailevat joskus, miten voisin löytää kumppanin.
Tästä nyt on muutama vuosi, kun olin sinkkuna työelämässä, mutta tokkopa asiat ovat viidessä vuodessa miksikään muuttuneet.