Vinkit oppilaille päivätyön hakuun ja toteuttamiseen

Iloisia nuoria.

Mahtavaa, että koulunne on mukana Väestöliiton päivätyökeräyksessä seksuaalioikeuksien hyväksi Suomessa ja kehittyvissä maissa! Sinun ja teidän jokaisen apu on todella arvokas!

Tällä sivulla on helpot vinkit ja ohjeet päivätyön hakua ja toteuttamista varten.

Sovi itsellesi sopiva päivätyöpaikka

Mieti millainen päivätyö sinua voisi kiinnostaa ja kysy rohkeasti, voisitko päästä päiväksi töihin hyvän asian puolesta!

Päivätyön voi suorittaa esimerkiksi kotona tai tuttavan luona. Se voi olla kotitöitä, puutarhatöitä, lumitöitä, lasten tai lemmikkien hoitoa tai vaikkapa kaupankäyntiapua tai seuran pitämistä ikäihmiselle.

Päivätyö voi löytyä myös tutuista tai lähialueen yrityksistä tai yhdistyksistä, kenties vanhempien tai sukulaisten työpaikalta. Se voi olla avustamista lähikaupassa tai postitustehtäviä toimistossa.

Päivätyö voi tarjota sinulle arvokasta kokemusta ja voit päästä tutustumaan sinua kiinnostavaan työhön. Hyvin ja reippaalla asenteella suoritettu työ voi vaikka avata sinulle mahdollisuuden kesätyöpaikkaan myöhemmin.

Tee päivätyöstä itsellesi hyvä kokemus

Päivätyöpäivänä olet työnantajallasi työssä ja sinun tulee toimia vastuullisesti työnantajasi ohjeita noudattaen sekä positiivisella ja reippaalla asenteella.

Jokainen suorittaa päivätyön omilla taidoillaan ja vahvuuksillaan. Luota itseesi ja omiin taitoihisi, sinä pärjäät varmasti hienosti ja voit olla lopuksi iloinen ja tyytyväinen uudesta kokemuksesta ja yhdessä saavutetusta keräystuotosta!

Pyydä työnantajaa täyttämään työnantajalomake ja maksamaan päivätyömaksu

Päivätyön päätteeksi sinun tulee pyytää työnantajaa täyttämään koululta saamasi työnantajalomake. Työnantaja voi pitää lomakkeen yläosan itsellään kuittina ja lomakkeen alaosa sinun tulee palauttaa seuraavana päivänä koululle.

Työnantajan tulisi suorittaa maksu päivätyöstä mieluiten jo päivätyökeräyspäivänä. Tarkat maksuohjeet löytyvät työnantajalomakkeesta.

Tsemppiä päivätyön hakuun ja onnistunutta päivätyökeräyspäivää!