« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Väestöliitto » Mitä Väestöliitto tekee? » Vaikuttamistyö » Eduskuntavaalit 2019 » Seksuaalioikeudet

Seksuaalioikeudet

Seksuaalioikeudet on taattava yhdenvertaisesti kaikille

Seksuaalioikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumista tulee määrätietoisesti tavoitella niin palveluiden kuin lainsäädännön tasolla. Ihmisten mahdollisuuksia kukoistaa ja tehdä hyvinvointia tukevia valintoja autetaan mahdollistamalla tasavertaiset edellytykset niin Suomessa kuin maailmalla.

Esitämme:

  1. Suomen kehitysyhteistyömääräraha on nostettava 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja seksuaali-, lisääntymisterveyden ja -oikeuksien on oltava kehityspolitiikan painopiste.
  2. Maksuton ehkäisy ja siihen liittyvät palvelut on taattava alle 25-vuotiaille Suomessa. Ehkäisyn maksuttomuus poistaa yhden esteen ehkäisyn käytöltä ja mahdollistaa ehkäisyn käytön tasapuolisesti kaikille nuorille. Tämä suojaa suunnittelemattomilta raskauksilta ja seksitaudeilta.
  3. Translaki eli laki transseksuaalin sukupuolen vahvistamisesta (563/2002) on uudistettava ja korvattava sukupuolen moninaisuuden tunnustavalla ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien transsukupuolisten itsemääräämisoikeutta turvaavalla lainsäädännöllä.

11.7.2020 klo 11:38:07