« takaisin Tulosta

Sivun sijainti: Etusivu » Vanhemmuus » Tietoa vanhemmille » Pienten lasten vanhemmat » Lapset ja ero » Vastauksia eroon liittyviin kysymyksiin » Milloin lapsille voi esitellä uuden kumppanin?

Milloin lapsille voi esitellä uuden kumppanin?

Lasten ei tulisi tutustua äidin tai isän uusiin kumppaneihin liian nopeasti. Lapset tarvitsevat aikaa sopeutua siihen, että vanhemmat ovat eronneet ja asuvat eri kodeissa. Sinusta vanhempana voi tuntua, että olet valmis uuteen suhteeseen, koska olet ehkä itse miettinyt eroa jo pitkään. Erotilanteessa vanhemmalla voi olla jo heti uusi kumppani Lapselle ero  tulee usein yllätyksenä, minkä vuoksi lapsi tarvitsee aikaa toipua vanhempiensa erosta. Lapsella ei ole samanlaisia valmiuksia käsitellä eroa kuin aikuisella. Eläydy hetkeksi lapsen tilanteeseen. Lapselle sinun uusi rakastettusi voi olla äidin tai isän kilpailija ja lapsi voi turhaan joutua toisen vanhemman puolustajaksi.

Lapset ovat yksilöitä, eri ikäkausina eri tavoin kokevia. Samoin jokainen perhe on erilainen.  Pienet lapset saattavat sopeutua uusiin kumppaneihin helpommin kuin nuoret, tai toisinpäin. Joissakin perheissä on totuttu muutoksiin ja vanhemman poissaoloon, kun taas toisille perheille tämä on vierasta.

Kun aiot esitellä lapsellesi uuden kumppanisi, kerro asia ensin lapsesi toiselle vanhemmalle. Se voi tuntua sinusta vaikealta. Hänen tulee kuitenkin ensin tietää asiasta, jotta hän voi valmistautua mahdollisiin lapsen kysymyksiin ja ajatuksiin jälkeenpäin. Entinen puolisosi tarvitsee myös aikaa omien tunteidensa käsittelyyn, jotta osaa reagoida asiaan lasten läsnä ollessa. Tämä on ehdottoman tärkeää myös siksi, jotta lapsi ei joudu kantaman salaisuutta vanhemman uudesta kumppanista.

 

 

 

 


22.10.2020 klo 18:23:19