Työpaikoilla tulee joka päivä vastaan erilaisia tilanteita työn ja perhe-elämän yhteensovittamisessa. Niissä on mukana eri toimenkuvissa ja asemissa olevia ihmisiä. Jokainen tapaus ja tilanne on yksilöllinen, toisaalta niissä on monesti myös yhdistäviä piirteitä.

Olemme koonneet näille sivuille tapausesimerkkejä erilaisista kokemuksista ja tapahtuneista tosielämän tilanteista.

Esimerkkien kautta pääset katsomaan, miten eri tavoin työnantaja ja työntekijä ovat eri tilanteissa toimineet ja miten he ovat ratkaisseet työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen haasteita.

Perheystävällisyys on tekoja ja asenteita. Teoissa ja asenteissa on yleensä aina parannettavaa.

Hyvälle perheystävälliselle tasolle pääseminen mutta varsinkin siellä pysyminen vaatii työpaikalta jatkuvaa kehittämistä. Pelisääntöjä on tarpeen välillä tarkistaa. Työpaikoilta löytyy monesti vanhoja rakenteita ja toimintatapoja, jotka kaipaavat päivittämistä.

Joustavuus työajoissa ja työnteon paikassa, uudet tavat organisoida työtä, työmääriä ja vastuita tai jakaa lomia, samoin kuin tilapäiset vapaat akuuteissa kriisitilanteessa ovat kaikki keinoja rakentaa perheystävällistä työelämää. Rekrytoinnissa työnantajan on tiedettävä, mitä työnhakijalta on sopivaa kysyä ja mitä ei. Omaishoitajan arki haastaa myös työnteon arkea ja ajankäyttöä. Mikään tilanne ei kuitenkaan ole mahdoton, jos ratkaisuja halutaan löytää.

 

Kaikki kokoamamme tapausesimerkit voit lukea tämän sivun vasemman reunan valikon kautta.