Kun tahtomattasi rakastut varattuun

13.3.
Varattuun henkilöön ihastuminen saattaa tapahtua vahingossa. Henkilö viehättää sinua ja on ikävä sattuma saada selville, että hän onkin varattu.

Kiinalaissinkkujen ystävänpäivän vastine on ykkösten päivä

13.2.
Kiinassa vietettiin sinkkujen päivää 11.11. ykkösten päivänä. Nanjingin yliopistosta vuonna 1993 lähtenyt sinkkujen vastaisku ystävänpäivälle on levinnyt vähitellen laajemminkin Kiinaan.

Sinkkuällötys

21.12.2017
Sinulla on kaikki. Kiintoisa ja etenevä ura, vaalean pelkistetysti sisustettu lainaton koti, muutama mediaseksikäs harrastus, säännölliset eksoottiset lomamatkat ja mielekkäitä ystävyyssuhteita, joita elää todeksi aamubrunsseilla. Mutta olet tullut pisteeseen, jossa tämä kaikki tuntuu ontolta. Koska ei ole ketään, kenen kanssa jakaa nämä hetket.

Voiko tuntemattomaan rakastua vastaamalla yhdessä 36 kysymykseen ja katsomalla toista silmiin neljä minuuttia?

1.12.2017
Amerikkalainen Mandy Len Castron törmäsi psykologi Arthur Aronin (1997) läheisyyttä koskevaan tutkimukseen ja päätti kokeilla sitä käytännössä. Mandy ehdotti treffipartnerilleen, että he voisivat kokeilla mitä tapahtuu, jos he kävisivät yhdessä läpi tutkimuksessa käytetyt tehtävät ja vielä lopuksi katsoisivat toisiaan silmiin neljä minuuttia. Kävi niin, että Mandy ja hänen deittinsä rakastuivat. Mandy kirjoitti tapahtuneesta blogin ja se levisi kulovalkean tavoin. Ted talkissa Mandy kertoo, mitä tapahtui ja kestikö ihastuminen kaiken myllytyksen?

Jos muutan ulkomaille töihin, saanko koskaan puolisoa tai perhettä?

3.11.2017
Moni lapseton sinkku kokee helpoksi muuttaa ulkomaille töihin. Ei tarvitse murehtia kumppanista. Kaikki mahdollisuudet tuntuvat olevan avoinna.

Itsenäiset ja tyytyväiset, yksin elävät nelikymppiset naiset vastaavat kysymyksiin

24.10.2017
Tutkin Itä-Suomen yliopistossa elämäänsä tyytyväisten yli 40-vuotiaiden, lapsettomina yksin elävien naisten resilienssiä suhteessa normipaineeseen ja negatiiviseen yksinäisyyden kokemukseen.