Voiko tuntemattomaan rakastua vastaamalla yhdessä 36 kysymykseen ja katsomalla toista silmiin neljä minuuttia?

1.12.
Amerikkalainen Mandy Len Castron törmäsi psykologi Arthur Aronin (1997) läheisyyttä koskevaan tutkimukseen ja päätti kokeilla sitä käytännössä. Mandy ehdotti treffipartnerilleen, että he voisivat kokeilla mitä tapahtuu, jos he kävisivät yhdessä läpi tutkimuksessa käytetyt tehtävät ja vielä lopuksi katsoisivat toisiaan silmiin neljä minuuttia. Kävi niin, että Mandy ja hänen deittinsä rakastuivat. Mandy kirjoitti tapahtuneesta blogin ja se levisi kulovalkean tavoin. Ted talkissa Mandy kertoo, mitä tapahtui ja kestikö ihastuminen kaiken myllytyksen?

Jos muutan ulkomaille töihin, saanko koskaan puolisoa tai perhettä?

3.11.
Moni lapseton sinkku kokee helpoksi muuttaa ulkomaille töihin. Ei tarvitse murehtia kumppanista. Kaikki mahdollisuudet tuntuvat olevan avoinna.

Itsenäiset ja tyytyväiset, yksin elävät nelikymppiset naiset vastaavat kysymyksiin

24.10.
Tutkin Itä-Suomen yliopistossa elämäänsä tyytyväisten yli 40-vuotiaiden, lapsettomina yksin elävien naisten resilienssiä suhteessa normipaineeseen ja negatiiviseen yksinäisyyden kokemukseen.

Kun menneisyys kaduttaa: missasinko elämäni puolison?

18.9.
Siinä hetkessä suhteen lopettaminen tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta. Olit varma, että jossain olisi jännittävämpi ja rohkeampi puoliso. Tai ehkä et koskaan antanut mahdollisuutta hänelle, joka ei heti sytyttänyt sinua. Mutta joitain vuosia myöhemmin havahdut kalseaan tunteeseen. Uutta ihmeellisempää ja kestävämpää rakkautta ei löytynytkään. Olisiko sittenkin pitänyt pysyä hänen kanssaan? Pohdit: menetitkö elämäsi rakkauden?

Voiko yksinäisyydestä päästä eroon?

21.8.
Ihminen tarvitsee vuorovaikutusta. Itsenäisen elämän keskeinen haaste on sosiaalisten suhteiden ylläpitäminen ja rakentaminen. Joka viides kokee olevansa toistuvasti yksinäinen.

Tietoa heille, jotka valitsevat lapsen hankkimisen yksin

31.7.
Tutkijat Laura Pash ja Sarah Holley ovat koonneet tietoa ja vinkkejä yksin lapsen hankkiville naisille ja miehille. Yksineläjämiesten lastenhankinnan ollessa vielä monin tavoin keskeneräinen asia, keskityn tekstissäni naisten lastenhankintaan. Moni nainen havaitsee lähestyessään kolmeaviittä tai neljääkymppiä, että läheistä, kestävää parisuhdetta ja perhettä ei ole vain tullut. Siksi yhä useammin äidiksi haluavat tarttuvat hetkeen ja kääntyvät hedelmöityshoitojen puoleen.