Helsinki Pride

Väestöliittolaiset kokoontuvat Helsinki Pride-kulkueeseen 2022 Väestöliiton sisäpihalla. He pitävät käsissään sateenkaarilippuja, ilmapalloja ja yhteistä banderollia tekstillä "Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia".

Väestöliiton ohjelmaa Helsinki Pride -viikolla 26.6.-2.7.2023.

Väestöliitto on tällä kertaa mukana tuottamassa ohjelmaa miltei jokaisena tapahtumaviikon päivänä. Tervetuloa osallistumaan ohjelmiin eri puolilla kaupunkia tai moikkaamaan kulkuepäivänä puistojuhlan telttaamme. Kaikissa tapahtumissa noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Voit lukea niistä lisää täältä.

Sateenkaarevia roolipelityöpajoja nuorille

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Väestöliiton Poikien Puhelin ja Helsingin kaupungin nuorisopalvelut.

  • Maanantaina 26.6. klo 14-18 | HahmoluontityöpajaNuorten Pride House, Fredriksberg Helsingin Vallilassa (Konepajankuja 1-7)Luomme yhdessä pöytäroolipeleihin sopivia hahmoja, tutustumme erilaisiin peleihin ja siihen mitä pöytäroolipelaaminen on. Paikalla olevat pitkän linjan pelaajat auttavat mielellään hahmojen luomisen kanssa ja kertovat pelaamisesta. Tarjolla myös turvallisemmasta harrastamisesta kertovaa materiaalia.
  • Tiistaina 27.6. klo 14-20 | Roolipelitoimintaa 13-17 -ikäisille

Nuorten Pride House, Fredriksberg Helsingin Vallilassa (Konepajankuja 1-7)

Järjestämme kaksi roolipelihetkeä Nuorten Pridehousessa. Roolipeleihin osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista roolipelaamisesta, vain ainoastaan innostusta harrastuksen kokeiluun sekä turvallisemman tilan periaatteiden noudattamista. Peleihin voi ilmoittautua etukäteen vapaamuotoisella viestillä Emilialle (0406748018, emilia.mantyoja@hel.fi).

Yhden pelin kesto on noin 4 tuntia, pelit ovat kertaluonteisia, ja peleihin voi luoda maanantain hahmonluontipajassa etukäteen hahmon!

  • Keskiviikkona 28.6. klo 13-18 | Roolipelitoimintaa erityisesti 16-25 -ikäisille

Väestöliiton Väentupa, Kalevankatu 16 (sisäpiha)

Järjestämme kaksi roolipelihetkeä Väestöliiton tiloissa. Roolipeleihin osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista roolipelaamisesta, vain ainostaan innostusta harrastuksen kokeiluun sekä turvallisemman tilan periaatteiden noudattamista. Peleihin voi ilmoittautua etukäteen vapaamuotoisella viestillä Emilialle (0406748018 emilia.mantyoja@hel.fi) .

Yhden pelin kesto on noin 4 tuntia, pelit ovat kertaluonteisia, ja peleihin voi luoda maanantain hahmonluontipajassa etukäteen hahmon!

Kohtaamispaikka Nuorten Pride Housella

Ohjelman tuottaa Väestöliiton nuorisotyöryhmä.

  • Tiistaina 27.6. klo 16-18

Nuorten Pride House, Fredriksberg Helsingin Vallilassa (Konepajankuja 1-7)

Kohtaamispaikka on tila, jossa voi halutessaan kohdata uusia ihmisiä, syventyä kiinnostaviin teemoihin ystävien kanssa tai kohdata itsensä kysymysten ja materiaalien kautta. Tarjoamme puitteet ja rauhallisen tilan paneutua tärkeisiin ja kiinnostaviin aiheisiin, sekä mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin tai nauttia hetken omasta rauhasta. Teemoina esimerkiksi omat rajat, niiden tunnistaminen ja kommunikointi. Tilassa on myös tarjolla lainalatureita, johon voit halutessasi jättää puhelimen latautumaan keskustelujen ajaksi.

Sateenkaariaktivistit äänessä – millainen tilanne on eri puolilla Afrikkaa?

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Väestöliiton Kansainvälinen kehitys, Seta, Kansalaisjärjestöjen ihmisoikeussäätiö – KIOS ja Martat.

  • Torstaina 29.6. klo 17-19 | Dokumentti ja paneelikeskustelu

Korjaamo Kino, Töölönkatu 51 B

Tervetuloa katsomaan Kenian sateenkaaren alla (2022) -dokumentti, jossa seurataan uskonnollisessa yhteisössä eläviä kenialaisia sateenkaari-ihmisiä ja -aktivisteja.

Dokumentin jälkeen aktivistit eri puolelta Afrikkaa kertovat omista kokemuksistaan. Kuulemme Sean Reggeetä Sambiasta,Ishmael Bahatia Keniasta sekä Nate Brownia afrikkalaisten sateenkaarijärjestöjen kattojärjestö Pan-African ILGAsta. Lopuksi keskustelemme siitä, miten suomalaiset poliitikot, järjestöt ja aktivistit voivat toimia liittolaisina ja tukea Afrikassa toimivia sateenkaariaktivisteja.

Tilaisuuden jälkeen tilaan voi jäädä klo 20 asti verkostoitumaan.

Tilaisuus järjestetään englanniksi ja tilaisuudessa on viittomankielen tulkkaus.

Tarkemmat esteettömyystiedot tästä linkistä. 

 

 

 

Runotyöpaja sateenkaareville nuorille ja Open Mic -ilta

Ohjelman tuottavat yhteistyössä Väestöliitto ja Helsinki Poetry Connection

  • Perjantaina 30.6. klo 16-18 | Runotyöpaja sateenkaareville nuorille! – Identiteetin tutkimista taiteen keinoin

Väestöliiton Väentupa, Kalevankatu 16 (sisäpiha)

Runotyöpajassa pääset tutkimaan ja ilmentämään identiteettiäsi lavarunouden keinoin. Työpajaan osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta lavarunoudesta, kiinnostus aihetta kohtaan riittää! Työpaja on suunnattu 13-19-vuotiaille sateenkaareville tai muuten identiteettiään pohtiville nuorille.

Työpajassa lavarunoutta lähestytään erilaisten kirjoitusharjoitusten ja esimerkkien kautta. Voimme myös yhdessä pohtia, mitä kaikkea lavarunous voi pitää sisällään.

Työpajassa kirjoitettuja tekstejä ei tarvitse esittää, jos ei tahdo. Työpajan jälkeen on kuitenkin halukkaille Open mic -tapahtuma, jossa pääsee esiintymään matalalla kynnyksellä. Voit myös tulla Open mic -tapahtumaan vain seuraamaan.

Työpajan on toteuttanut Väestöliitto yhteistyössä Helsinki Poetry Connectionin kanssa.

  • Perjantaina 30.6. klo 18.30-21 | Open mic -ilta

Väestöliiton Väentupa, Kalevankatu 16 (sisäpiha)

Runotyöpajan jälkeen tilassa on Open mic, johon kaikki ovat tervetulleita jakamaan runojaan, laulujaan, vyöryviä tunteitaan, polveilevia ajatuksiaan – kaikenlainen esiintyminen ja oleminen otetaan lämmöllä ja riemulla vastaan!

Tilan tekniikka on keskittynyt lavarunouden mahdollistamiseen, mutta muunkinlainen esiintyminen onnistuu. Työpajasta poiketen Open mic on avoin kaikille alle 30-vuotiaille. Open micissä saa esiintyä haluamallaan kielellä ja unelmanamme on luoda mahdollisimman turvallisen ja helposti lähestyttävän tilanteen esiintyä ja kollektiivisesti jakaa tunteita.

Väestöliiton kanssa Pride -kulkueeseen & puistojuhlaan!

Ohjelman tuottavat Väestöliitto ry ja Väestöliiton Hyvinvointi Oy

  • Lauantaina 1.7. klo 10.30-11 | Kulkueblokin etkot, yhteislähtö kulkueeseen

Väestöliiton Väentupa, Kalevankatu 16 (sisäpiha)

Etkö ole löytänyt sopivaa kulkueseuraa? Jännittääkö ensikertalaisena osallistuminen Pride-kulkueeseen? Tervetuloa liittymään turvallisten tyyppien joukkoon Väestöliiton omaan kulkueblokkiin, jossa marssitaan yhdessä Seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia -banderollin takana. Halukkaat ovat tervetulleet kokoontumaan etukäteen Väestöliiton sisäpihalle klo 10 alkaen, jossa voi asettua sopivaan kulkuemoodiin, napata mukaansa kulkuerekvisiittaa, täyttää vesipulloja ja käydä vessassa. Kello 11 maissa siirrymme Kalevankadulta yhdessä Senaatintorille, etsimään kulkueesta omaa lähtöpaikkaa. Kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta kohti Kaivopuistoa klo 12.

Tarkempia tietoja kulkueesta päivitetään lähemmäs tapahtumaa.

  • Lauantaina 1.7. klo 13-18? | Väestöliiton teltta Helsinki Pride -puistojuhlassa

Kaivopuisto

Sisältöä päivitetään.