Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä

Kaksi nuorta tyttöä, ehkä Afrikassa.

Ryhmän tavoitteena on edistää erityisesti sukupuolten välistä tasa-arvoa sekä naisten ja tyttöjen seksuaaliterveyttä ja -oikeuksia Suomessa sekä Suomen ja Euroopan Unionin kehityspolitiikassa ja -yhteistyössä.

Eduskunnan seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä on Väestöliiton aloitteesta vuonna 1995 perustettu avoin ryhmä kaikille kehityspolitiikasta ja -yhteistyöstä kiinnostuneille kansanedustajille. Ryhmän puheenjohtajana toimii kansanedustaja Saara Hyrkkö.

Ryhmä pyrkii myös Suomen kehitysyhteistyömäärärahojen nostamiseen ja seksuaaliterveys- ja -oikeusohjelmien painotuksen lisäämiseen.

Seksuaalioikeudet- ja kehitysryhmä tarjoaa keskustelualustan kansanedustajille, europarlamentaarikoille, asiantuntijoille ja kehitysyhteistyön toimijoille. Ryhmä tekee kirjallisia kysymyksiä ja antaa kannanottoja, järjestää asiantuntijatilaisuuksia sekä osallistuu alan kansainväliseen toimintaan.

Ryhmä kuuluu European Parliamentary Forum for Sexual & Reproductive Rights:iin, joka on kattojärjestö Euroopan maiden parlamenttien vastaaville ryhmille.

 

eduseken logo