Perheystävällinen työpaikka -ohjelma

Isä ja lapsi selin kameraan kävelemässä käsikkäin kotitiellä.

Myönnämme Perheystävällinen työpaikka -tunnuksen työpaikoille, jotka täyttävät perheystävällisyyden kriteerit. Tunnus kertoo työnantajan sosiaalisesta vastuullisuudesta ja sitoutumisesta perheystävällisyyden toteuttamiseen.

Perheystävällisellä työpaikalla otetaan huomioon erilaiset elämäntilanteet osana työntekoa ja työpaikan käytäntöjä ja asenteita.

 • Olennaisinta perheystävällisyyden toteuttamisessa ovat hyvä henkilöstöpolitiikka ja yhteisten pelisääntöjen noudattaminen.
 • Työpaikalla on sovittu yhteisistä pelisäännöistä ja joustojen mahdollisuuksista. Näistä myös tiedotetaan aktiivisesti. Pelisääntöjä ja ohjeistuksia päivitetään ja kehitetään.

Perheystävällinen työpaikka -ohjelma sopii eri toimialoille ja erikokoisille organisaatioille.

 • Ohjelmaa voivat hyödyntää kaikki työpaikat, jotka haluavat toimia perheystävällisesti ja tukea ihmisten yhdenvertaisuutta, työyhteisön monimuotoisuutta ja tasa-arvoa.
 • Perheystävällisyys ei rajoitu vain lapsiperheisiin, vaan perhe on käsitteenä laaja: perheystävällisyys ulottuu elämänkaaren eri vaiheisiin.
 • Perheystävällinen työpaikka -ohjelma on suunniteltu niin, että se sopii yhtä laille yksityiselle, julkiselle kuin järjestösektorille. Ohjelma on kehitetty Väestöliitossa pitkäaikaisen aihepiirin tuntemuksen ja tutkitun tiedon sekä eri alojen työnantajien kanssa toteutetun yhteistyön pohjalta.
 • Ohjelma etenee vaiheittain. Vaiheet ovat maksullisia.
 • Hinnat: Väestöliitto on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys. Ohjelman hinnoittelu perustuu kustannuksiin, joita Väestöliitolle aiheutuu toiminnasta ja sen kehittämisestä. Näin jokaiselle asiakkaalle tarjotaan kustannustehokas tapa kehittää organisaatiotaan.

Perheystävällinen työpaikka -ohjelma hyödyttää kaikkia. Ohjelma on investointi yrityksen tärkeimpään pääomaan – omaan henkilökuntaan.

 • Henkilöstölle ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia entistä perheystävällisempään ja joustavampaan työskentelyyn.
 • Lisääntyvä työhyvinvointi vähentää sairauspoissaoloja ja parantaa työn tehokkuutta ja tuottavuutta.
 • Yritykselle ohjelma tarjoaa merkityksellisen tavan rakentaa aidosti houkuttelevaa työnantajakuvaa.
 • Ohjelma tukee työpaikan tavoitteellista kehittämistyötä. Kehittämisvaihe kestää tyypillisesti vuodesta kolmeen.

Kerromme mielellämme tarkemmin Perheystävällinen työpaikka -ohjelmasta. Väestöliitto tarjoaa myös ohjelmasta erillisiä valmennusryhmiä ja perheystävällisyyden kehittämispalvelua.

Yhteystiedot:

Anna Kokko, Ohjelmapäällikkö

050 342 0572, anna.kokko@vaestoliitto.fi

 

Haluatko lisätietoja Perheystävällinen työpaikka -ohjelmasta?

Tällä lomakkeella voit pyytää meitä olemaan yhteydessä, jos organisaationne on kiinnostunut Perheystävällinen työpaikka -ohjelmasta. Annamme mielellämme lisätietoja ja palaamme mahdollisimman pian asiaan.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.