Anna Kokko,  Hallinto, Johtoryhmä, Työ, perhe ja tasa-arvo

Anna Kokko

Ohjelmapäällikkö, vs. Kehityspäällikkö (2022-23), Erityisasiantuntija

Anna Kokko on Väestöliitossa Perheystävällinen työpaikka -ohjelman ohjelmapäällikkö. Hän on työskennellyt kohta 15 vuotta työn ja perheen yhteensovittamisen ja tasa-arvokysymysten erityisasiantuntijana ja hankkeiden vetäjänä. Anna on ollut mukana toteuttamassa lukuisia kehitysprojekteja eri alojen organisaatioiden ja yritysten kanssa perheystävällisyyden ja tasa-arvon kehittämisessä. Tällä hetkellä Anna toimii Väestöliitossa Kehityspäällikkön sijaisena ja johtoryhmän jäsenenä.

Anna on tehnyt valtakunnallista vaikuttamis- ja sidosryhmäyhteistyötä perheen ja työn yhteensovittamisen puolesta, muun muassa hallituksen tasa-arvo-ohjelmassa, tasa-arvoselonteossa ja aiemmin vanhempainvapaatyöryhmässä kuultuna asiantuntijana. Hän on tehnyt vuosien aikana runsaasti mediayhteistyötä työ-, perhe- ja tasa-arvokysymyksistä ja kirjoittanut aiheesta artikkeleja, blogeja ja muita julkaisuja. Anna on ollut kehittämässä Perheystävällinen työpaikka -ohjelmaa ja johtanut Tasa-arvo ja isät -hanketta (2019-2021).

Anna on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän on suorittanut Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon, Hyväksytty toiminnankehittäjä -koulutuksen ja sosiaalipedagogisen perhetyön erikoistumisopinnot.