Lisätietoa palvelustamme

Poika hyppää skeittilaudan kanssa ilmaan tasaisella asfalttikentällä.

Poikien Puhelin on puhelin- ja verkkopalvelu, joka on tarkoitettu alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille, sukupuolen moninaisuus huomioiden. Palvelumme on sinulle ilmainen ja anonyymi. Yhteydenottoosi vastaa Poikien Puhelimen päivystäjä, joka on Väestöliitto ry:n asiantuntija. Hän on aikuinen mieshenkilö, joka on perehtynyt poikien maailmaan ja koulutettu työtehtävään.

Puhelinpalvelu on avoinna ma-to klo 13-18 ja perjantaisin 13-16 numerossa 0800 94884. Chat palvelee ma-to klo 15-18 ja pe klo 13-16 osoitteessa www.poikienpuhelin.fi.

Poikkeuksista ja esimerkiksi loma-aikojen aukioloajoista ilmoitamme palvelumme kotisivuilla, somessa ja puhelinnauhoitteissa.

Päivystyspalveluissamme on ajoittain ruuhkaa. Olemme pahoillamme, jos joudut jonottamaan pitkään. Päivystäjämme vastaavat kaikille jonotusjärjestyksessä. Jonotusajan pituus vaihtelee päivästä ja kellonajasta riippuen.

Jos sinulla on hätätilanne, soita yleiseen hätänumeroon 112.

Poikien Puhelin kuuluu Puhelin- ja verkkoauttamisen eettisten periaatteiden neuvottelukuntaan (PuhEet) ja on sitoutunut neuvottelukunnan eettisiin periaatteisiin.

Keitä varten on Poikien Puhelin?

Poikien Puhelin on ensisijaisesti tarkoitettu kaikille pojaksi tai nuoreksi mieheksi itsensä määritteleville tai sukupuoli-identiteettiään pohdiskeleville nuorille.

Palvelumme on poikaerityinen, koska se on syntynyt tarpeesta tarjota helposti lähestyttävä palvelu kohderyhmälle, jolle kynnys ottaa tiettyjä asioita puheeksi ja pyytää apua tuntuu usein korkealta, poikiin ja miehiin kohdistuvien ahtaiden sukupuolirooliodotusten takia.

Meihin voit olla yhteydessä sellaisena kuin olet, riippumatta

 • siitä, missä olet syntynyt ja mistä olet kotoisin,
 • kulttuurisesta, sosiaalisesta tai taloudellista taustastasi
 • toimintakyvystäsi
 • elämänkatsomuksestasi tai vakaumuksestasi
 • sukupuolen ilmaisustasi tai siitä, oletko cis- tai transihminen,
 • seksuaalisesta suuntautumisestasi tai seksuaali-identiteettistäsi
 • perhe- tai suhdemuodostasi

…tai muusta ominaisuudestasi.

Päivystäjämme pyrkivät yhteydenotoissa tiedostamaan ja välttämään mahdollisia oletuksia sinusta ja elämäntilanteestasi. Saatamme siksi kysyä tarkentavia kysymyksiä, ymmärtääksemme paremmin, miten voimme olla avuksi. Voit huoletta kertoa ja korjata, mikäli emme osaa huomioida jotain sinulle tärkeää asiaa.

Yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutuminen ovat meille tärkeitä ja haluamme, että palvelumme olisi kaikille turvallisia. Kerrothan, jos huomaat käytännöissämme ja kohtaamisissamme puutteita.

Tarkoituksenmukaisuus

Poikien Puhelimeen voit ottaa yhteyttä mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta.

Poikien Puhelimessa saat:

 • hakea tukea ja apua
 • kysyä neuvoja ja tietoa mistä tahansa
 • kertoa murheita, iloja, suruja, huolia ja kuulumisia
 • ilmaista tunteita
 • murjaista vitsin jos toisenkin
 • jakaa ideoita ja antaa palautetta

Pyri käymään keskustelua kunnioittavasti, älä tahallasi loukkaa, solvaa tai käytä syrjivää kieltä. Päivystäjällä on oikeus olla suostumatta epäasialliseen keskusteluun.

Päivystäjä voi tarvittaessa rajata keskustelun kestoa tai yhteydenottojen tiheyttä. Yhteydenottaja voidaan asettaa määräaikaiselle jäähylle, jonka aikana ei voi ottaa yhteyttä Poikien Puhelimeen. Näin voidaan toimia, jos

 • häiriköit toistuvasti ja tahallisesti ilman pyrkimystä asialliseen keskusteluun
 • solvaat ja/tai halvennat toistuvasti päivystäjää tai muita ihmisiä
 • uhkailet päivystäjää tai muita ihmisiä.

Päivystäjä on keskustelussa sinua varten, eikä käsittele keskustelussa omia asioitaan. Hänellä on oikeus olla vastaamatta mahdollisiin henkilökohtaisiin kysymyksiin suojellakseen yksityisyyttään.

Voittoa tavoittelemattomuus

Puhelin- ja verkkoauttaminen on yleishyödyllistä toimintaa, eikä Poikien Puhelin saa siitä taloudellista hyötyä. Päivystyspalvelut ovat ilmaisia yhteydenottajalle. Poikien Puhelimen toimintaa rahoittaa pääasiallisesti Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Palaute

Voit antaa palautetta Poikien Puhelimen palveluista ensisijaisesti sähköisellä palautekyselyllä, jonka löydät tämän linkin kautta. Lisäksi voit antaa avointa palautetta tästä linkistä.

Palautteesi käsitellään luottamuksellisesti. Palautteiden avulla seurataan toiminnan laatua ja kehitetään palveluja.