Vahvistamme seksuaalioikeuksia kumppanimaissamme

kolme teinityttöä nauraa

Seksuaalioikeudet ovat olleet kehitysyhteistyömme ytimessä vuodesta 1985 lähtien. Seksuaalioikeuksien toteutuminen lisää hyvinvointia ja antaa ihmisille valinnanmahdollisuuksia oman elämänsä suhteen. Seksuaalioikeuksien toteutumisessa on kuitenkin suuria haasteita, erityisesti kehittyvissä maissa. Esimerkiksi oikeus omaan seksuaalisuuteen, tietoon, ehkäisypäätöksiin tai keholliseen itsemääräämisoikeuteen eivät toteudu läheskään jokaisen kohdalla.

Suurimpia haasteita seksuaalioikeuksien toteutumisessa kohtaavat sellaiset ihmiset, jotka tavalla tai toisella ovat yhteiskunnissa näkymättömimpiä. Siksi keskitymmekin kehitysyhteistyössämme kaikkein haavoittuvimpien ihmisten kohtaamiseen ja teemme töitä, jotta jokaisen ääni kuuluisi. Panostamme siihen, että erityisesti vammaisten henkilöiden, sateenkaari-ihmisten sekä naisten ja tyttöjen seksuaalioikeudet toteutuisivat.

Osaavilla ja aktiivisilla kansalaisjärjestöillä on myös kumppanimaissamme tärkeä rooli moniäänisen, demokraattisen ja seksuaalioikeuksia kunnioittavan yhteiskunnan vahvistajina. Siksi kumppanijärjestöjemme osaamisen vahvistaminen onkin aina osa yhteistyötä. Näin saamme aikaan pysyviä muutoksia kumppanimaissamme.

Tue työtämme

Tiesitkö, että lahjoittamalla voit tukea kehitysyhteistyötämme kaikken haavoittuvimassa asemassa olevien seksuaalioikeuksien toteutumiseksi? Lue lisää työstämme ja tee lahjoitus.

Tue työtämme. Lahjoita nyt!

Tue työtämme. Lahjoita nyt!