Koulutamme

Seksuaalioikeuksista puhuminen on tärkeää, jotta jokainen saa tarvitsemansa tietoa omista oikeuksistaan, tietää mistä hakea tarvittaessa apua sekä pääsee keskustelemaan mieltä askarruttavista ajatuksista. Koulutamme kotoutuneita maahanmuuttaneita ja eri alojen ammattilaisia tasa-arvo ja seksuaalioikeuskysymyksissä.  

Ammattilaisten ja asioimistulkkien opiskelijoiden koulutukset  

Koulutamme ammattilaisia tunnistamaan ja ottamaan puheeksi seksuaaliterveyteen ja – oikeuksiin, itsemääräämisoikeuteen, kunnian liittyvään väkivaltaan, pakkoavioliiton ja FGM:ään liittyviä asioita. Ammattilaisten ja asioimistulkkien opiskelijoiden koulutuksen tavoitteena on seksuaalioikeuksien puheeksi ottaminen ja tunnistamisen taitojen kehittyminen. Koulutus tarjoaa erilaisia työkaluja, miten omassa asiakastyössä voidaan vahvistaa puheeksi ottamista muun muassa sukuelinten silpomisesta, kunniaväkivallasta ja ihmisoikeuksista.  

Omankielisten ohjaajien tase-koulutukset 

Koulutamme ja ohjaamme kotoutuneita maahanmuuttaneita omakielisiksi ohjaajiksi tasa-arvo ja seksuaalioikeuskysymyksissä.  Koulutuksen käytyään ohjaajat voivat ohjata omaa ryhmää alueellaan ja heillä on tietotaito keskustella seksuaalioikeuskysymyksistä. Koulutukset järjestetään suomenkielellä, mutta koulutetut ohjaajat pitävät ryhmiä eri kielillä. Koulutuksessa käydään läpi eri teemoja kuten, mitä seksuaalioikeudet tarkoittavat, miksi tasa-arvo on tärkeää, miten Suomen lainsäädäntö toimii ja miksi näistä teemoista on tärkeää puhua ja tietää.  

Lisätietoja koulutuksista

Mina Zandkarimi, vastuuasiantuntija

mina.zandkarimi(at)vaestoliitto.fi

050 325 6450