Lastensaannin tulevaisuus? Keskustelutilaisuus verkossa 28.4.

Miltä näyttää lastensaanti nuorten näkökulmasta? Onko seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen yhtä mahdollista toteuttaa lastensaantihaaveensa kuin muiden? Uskaltaako lapsia hankkia maailmaan, jota uhkaavat ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen?

Väestöliiton Kestävän väestönkehityksen Suomi -raportin mukaan ihmisiä on tuettava saamaan niin monta lasta kuin he itse toivovat. Tutkimustemme mukaan suomalaiset toivovat keskimäärin noin kahta lasta, mutta toteutunut lapsiluku on kuitenkin alhaisempi.

Seksuaali- ja lisääntymisoikeudet ovat keskeinen osa ihmisoikeuksia. Väestöliitto katsoo, että jokaisella nuorella aikuisella tulisi olla mahdollisuus täyttää lapsilukutoiveensa ja saada siihen tukea. Myös lapsettomuus on hyväksyttävä valinta.

Järjestämme verkossa aiheesta keskustelutilaisuuden nuorille 28.4. klo 14.

Osallistumislinkki tulee tälle sivulle lähempänä tilaisuutta. Voit myös ILMOITTAUTUA TÄSTÄ, niin lähetämme lähempänä tilaisuutta osallistumislinkin sähköpostiisi.

Sofia Virta, Ronja Tammi, Joonas Pesonen, Jenni Meinilä

Mukana keskustelemassa ovat kansanedustaja Sofia Virta, tutkija Ronja Tammi, somevaikuttaja Joonas Pesonen sekä Elokapinaliikkeestä Jenni Meinilä. Tilaisuuden juontajina toimivat Mimmi Herranen ja Katri Leppälaakso Helsingin YK-nuorista.

Tilaisuus on osa Väestöliiton 80-vuotisjuhlaohjelmaa, jossa tarkastellaan maailman ilmiöitä nuorten ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Tervetuloa mukaan!