HAKU JATKUU 6.6.2021 ASTI! Patikoi Balkanilla – hyvää tekeviä seikkailijoita haetaan Kapua-tiimiin

Vuoristomaisema, jonka keskellä yksinäinen vaeltaja

Vapaaehtoiset Kapuajat keräävät varoja vammaisten ihmisten oikeuksien edistämiseksi. Haku Kapua Balkan -tiimiin on käynnissä 15.3–30.4.2021.

Vuoden mittaiseen kampanjaan haetaan juuri nyt eri-ikäisiä suomalaisia. Etsimme rohkeita hyväntekijöitä, joita yhdistää halu parantaa maailmaa ja joilta löytyy seikkailumieltä itsensä haastamiseen vuorivaellukselle Balkanin upeissa vuoristomaisemissa.

Kapua Balkan -tiimi matkaa kesäkuussa 2022 Bosnia ja Herzegovinaan tutustumaan, kuinka Kynnys ry edistää vammaisten oikeuksien toteutumista Balkanilla. Tämän jälkeen tiimin haasteena on kapuaminen Bosnia ja Herzegovinan korkeimmalle huipulle, Maglić-vuorelle (2386m).

”Sodan runtelemalla alueella on ihmisiä monista eri taustoista. Vammaisten kohtaama syrjintä ja haasteet ovat samanlaisia kaikkialla. Monet vammaiset jäävät kokonaan koulutuksen ulkopuolelle. Kynnyksen paikalliset kumppanijärjestöt tukevat esimerkiksi vammaisten lasten koulunkäyntiä”, kertoo Kynnys ry:n tiedottaja Sanni Purhonen.

Kapuajat keräävät varoja ja tiedottavat vammaisten oikeuksia edistävästä kampanjasta vuoden ajan. Kapua Balkan -tiimin tavoitteena on kerätä yhteensä 100 000 euroa järjestöjen kehitysyhteistyöhön, jota toteutetaan 15 eri maassa. Osallistujat maksavat itse matkakulunsa.

”Vammaisten nuorten oikeudet toteutuvat yleensä muita nuoria heikommin. Osana kehitysyhteistyötä voimme edistää vammaisinkluusiota ja vammaisten nuorten huomioimista. Taksvärkki ry tukee paikallisia nuorisojärjestöjä, jotka edistävät jokaisen nuoren oikeuksia ja osallisuutta. Vammaisinkluusio kasvaa, kun tuemme paikallisten järjestöjen osaamista ja toimintatapojen kehittämistä”, toteaa Taksvärkki ry:n ohjelmasuunnittelija Veera Blomster.

Kapua Balkan -kampanjan yhteistyökumppanit ovat Väestöliitto, Taksvärkki ry ja Kynnys ry. Kapuan kumppanijärjestöillä on pitkä kokemus kehitysyhteistyöstä ja ne toimivat yhteistyössä paikallisjärjestöjen kanssa. Kokemus ja paikallistuntemus takaavat laadukkaan ja vaikuttavan kehitysyhteistyön.

Hakuaika Kapua Balkan päättyy 6.6.2021. Hakuohjeet ja -lomakkeen löydät täältä.

Lisätietoa järjestöjen kehitysyhteistyöhankkeista:
Kynnys ry: Veera Pensala, 050 383 9282, veera.pensala@kynnys.fi
Taksvärkki ry: Veera Blomster, 050 495 3778, veera.blomster@taksvarkki.fi
Väestöliitto ry: Laura Lipsanen, 040 180 1116, laura.lipsanen@vaestoliitto.fi