Väestöliitto 80 – Hyvinvointia ja ihmissuhteita vahvistamassa

Väestöliitto 80 vuotta -logo.

Väestöliitto perustettiin vuonna 1941, ystävänpäivänä 14. helmikuuta Vanhalla ylioppilastalolla. Väestöliitto täyttää siis 80 vuotta helmikuussa. Olemme koko tämän ajan olleet aktiivisesti rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja vahvistamassa ihmisten välistä yhteyttä. Nämä kysymykset ovat yhä edelleen toimintamme keskiössä. Juhlavuoden viestimme onkin Hyvinvointia ja ihmissuhteita vahvistamassa.

Juhlavuonna pääosassa ovat nuoret, heidän hyvinvointinsa ja ihmissuhteensa. Mikä ja miten vahvistaa niitä, ja miten nuorten tulevaisuudenusko säilytetään? Millaista tulevaisuutta nuoret itse haluavat rakentaa?

Vuoden alussa nostamme esille nuorten seksuaalioikeudet. Siitä siirrymme nuorten rooliin kestävässä väestönkehityksessä. Alkusyksystä keskitymme nuorten yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen ja vuoden päätteeksi tarkastelemme, minkälaisen kasvualustan nuoret tarvitsevat, jotta he pystyvät ponnistamaan kohti toivomaansa, itsensä näköistä ja oloista hyvinvointia.

Juhlavuoden päätapahtuma järjestetään syksyllä. Toivomme, että jo silloin voimme turvallisesti kokoontua keskustelemaan hyvinvoinnin ulottuvuuksista ja tulevaisuudesta.

Kutsumme sinut mukaan viettämään juhlavuotta kanssamme! Osallistu keskusteluun ja tapahtumiin sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja LinkedInissä. Seuraa myös verkkosivujamme vaestoliitto.fi ja blogiamme vaestoliitonblogi.com. Tervetuloa!