Joulu on ihanaa aikaa!

29.12.2015

Kuva: Shutterstock.

Usean vuoden sinkkuilun jälkeen olen oppinut nauttimaan yksinolosta ja rauhoittumisesta. Joulu on ihanaa aikaa!

Käyn lapsuudenperheeni luona ja hakeudun muutenkin halutessani läheisten luo, mutta minusta on myös mukavaa olla itsekseni. Olen onnekas, sillä minulla on laaja ystävä- ja tuttavapiiri sekä hyvät suhteet lapsuudenperheeseeni. Yksi unohtumattomimmista jouluista tuli vietettyä pitkälti iloisella sinkkuporukalla.

Hyvältä sinkkuudessa jouluna tuntuu se, että saa tehdä, mitä huvittaa. Kumppanin kanssa piti aina kiirehtiä sukulaisilta toisille. Nyt ei tarvitse yrittää ehtiä moneen eri paikkaan. Saa olla rauhassa ihan yksinkin, jos haluaa.

Joulunakaan ei aina silti säästy haikeudelta siitä, että monilla muilla on jo perhe ja itsellä ei. Ajatukseen ei kannata jäädä liikaa kiinni, vaan arvostaa sitä, mitä on. Sekin auttaa, kun tekee itselle mieluisia asioita: katsoo vaikka hyväntuulisia leffoja tai lukee kivoja kirjoja, käy kävelyllä jne. Parisuhteesta voi myös haaveilla ja toki myös miettiä, mitä itse voisi tehdä pariutumisensa eteen. Olen yhä toiveikas: ehkä minullekin on joku vielä.

Sinkkuna voisi tuntua myös pahalta se, jos joulu ei syystä tai toisesta menisikään toivotusti. Monen perheen elämää varjostaa esim. alkoholi. Sinkkuna on varsinkin jouluna vaikea pyytää tukea muilta, vaikka tuntuisi kuinka pahalta. Sitä helposti pitää asiat sisällään.

Toivoisin muidenkin sinkkujen tekevän rohkeasti niin kuin itse haluavat. Jokaisella on oikeus viettää joulua haluamallaan tavalla. Sitä voi lähteä vaikka reissuun, jos vain rahatilanne sen sallii.