Hei nuori – hae mukaan Väestöliiton nuorisotyöryhmään!

Väestöliiton nuorisotyöryhmä hakee uusia jäseniä

Innostutko seksuaalioikeuksien, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon teemoista? Oletko taitava Instagramin, TikTokin ja somen käyttäjä, kokenut järjestöaktiivi tai ihan vain yhdenvertaisuuden teemoista innostunut vasta-alkaja? Väestöliiton nuorisotyöryhmä hakee nyt kaksivuotiskaudelle 16–26-vuotiaita innokkaita nuoria toimimaan vaikuttamistyön parissa. Kokemusta tärkeämpää on innostus ajamiamme asioita kohtaan!  

Mikä on Väestöliiton nuorisotyöryhmä?  

Väestöliiton nuorisotyöryhmä on 16–26-vuotiaista vapaaehtoisista koostuva, seksuaalisuuden teemoista innostuva joukko nuoria. Työryhmän edistää nuorten seksuaalioikeuksia ja yhdenvertaisuutta sekä tuo nuorten ääntä kuuluviin Väestöliiton toiminnassa. Työryhmä on aloittanut toimintansa vuonna 2017 ja ryhmän päätyöskentelykieli on suomi. Työryhmästä voit lukea lisää täältä. Lue lisää Väestöliiton tavoitteista ja toiminnasta täältä.

Nuorisotyöryhmä ylläpitää nuorten seksuaalioikeuksia käsittelevää verkkomedia Hurma-lehteä sekä omaa Instagram-, TikTok- ja Twitter-tiliä, joille teemme kirjoituksia ja tuotamme sisältöä. Aina helmikuussa pidämme seksuaalikasvatusviikkoa Veckan Sex, jolloin kampanjoimme ajankohtaisista seksuaalikasvatuksellisista teemoista sosiaalisessa mediassa sekä mahdollisuuksien mukaan pidämme seksuaalikasvatustunteja kouluissa.   

Työryhmän tarjoamat mahdollisuudet  

Työryhmän tarjoamat mahdollisuudet sisältävät mm. näitä asioita, mutta eivät rajoitu vain näihin:  

Työryhmässä saat kokemusta vaikuttamistyöstä. Pääset tapaamaan ja verkostoitumaan Väestöliiton työntekijöihin, muihin seksuaalioikeuksista ja yhdenvertaisuudesta kiinnostuneisiin työryhmän jäseniin sekä mahdollisuuksien mukaan kehittämään yhteistyökuvioita myös muiden seksuaalioikeustoimijoiden kanssa.   

Halutessasi pääset tuottamaan sisältöä sosiaalisen median kanaviin, kirjoittamaan Hurma-verkkolehteemme ja Väestöliiton blogiin. Osana työryhmää pääset myös vastaamaan erinäisiin Väestöliiton sisältöjä ja kannanottoja koskeviin kommenttipyyntöihin.  

Mahdollisuuksien mukaan ryhmässä pääsee myös pitämään seksuaalikasvatustunteja kouluille, järjestämään erilaisia tapahtumia, avustamaan kampanjoinnissa sekä osallistumaan festareille ja tapahtumiin (kuten Helsinki Prideen). Pyydetäänpä meitä välillä myös puhujiksi esimerkiksi muiden järjestämiin paneelikeskusteluihin.  

Väestöliitto on kansainvälisen perhesuunnittelujärjestö IPPF:n (International Planned Parenthood Federation) jäsen, ja sen Euroopan ja Keski-Aasian nuorisoverkosto YSAFE tarjoaa myös nuorisoryhmän jäsenille kansainvälisiä vaikuttamismahdollisuuksia.  

Loppupeleissä toimintamme on hyvin jäsentemme näköistä. Pääset itse vaikuttamaan omiin tehtäviisi kiinnostuksen kohteittesi ja vahvuuksiesi mukaan sekä ideoimaan sitä, mihin kaikkeen nuorisotyöryhmä voisi lähteä mukaan! Kuulemme mielellämme uusien ideoita, näkemyksiä ja toivomuksia!  

Lisätietoja rekrytointiin tai nuorisotyöryhmään liittyen voit kysyä sähköpostitse: nuoriso.tyoryhmä@vaestoliitto.fi. 

Hae työryhmään sunnuntaihin 2.10. mennessä.

Lisätietoja ja hakuohjeet löydät tästä linkistä.