Syntyvyys on vajonnut ennätysalas – mitä siitä seuraa? -webinaari 6.6.

Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittaman Demography-ohjelman hankkeet aloittavat uuden, kaikille avoimen webinaarisarjan, joka tarjoaa tutkittua tietoa ajankohtaisista väestönmuutoksista.

Ensimmäisen webinaarin aiheena syntyvyys ja puhujina ovat professori Marika Jalovaara Turun yliopistostaja FLUX-hankkeesta sekä tutkija Noora Lehtonen Väestöliitosta ja NetResilience-hankkeesta.

Syntyvyys on vajonnut ennätysalas – mitä siitä seuraa? -webinaari 6.6.

Ti 6.6. klo 14.00–15.00

Syntyvyys on painunut Suomessa ennätyksellisen matalalle. Syntyvyys on laskenut myös muissa Pohjoismaissa, mutta Suomessa lasku on huomattavan jyrkkä ja syntyvyyden taso matalin. Etenkin ensimmäisiä lapsia syntyy aiempaa vähemmän ja lopulliset lapsiluvut pienenevät. Monet ihmiset toivovat saavansa enemmän lapsia kuin lopulta saavat.  

Minkälaisia seurauksia matalalla syntyvyydellä on suomalaisen yhteiskunnan sosiaaliselle ja taloudelliselle kestävyydelle? Minkälaisia lastensaantitoiveita nuorilla on?  

  • Matala syntyvyys ja sen seuraukset yhteiskunnalle
    Professori Marika Jalovaara, Turun yliopisto, FLUX
  • Lastensaantiaikeet ja -ihanteet
    Tutkimusjohtaja Anna Rotkirch, Väestöliitto, NetResilience

Ilmoittautumislomake 6.6. webinaariin.

Webinaarit ovat tiiviitä, alle tunnin mittaisia tilaisuuksia, joiden aikana kuulet ajankohtaisesta väestöön liittyvästä aiheesta mielenkiintoiset esitykset. Webinaarit konkretisoivat parhaillaan käytävää yhteiskunnallista keskustelua ja antavat siihen uusia näkökulmia.

Ilmoittauduttuasi saat sähköpostiisi kalenterikutsun, jossa on linkki Teamsissa toteutettavaan webinaariin. Pääset liittymään kuhunkin webinaariin saamasi linkin kautta noin 5 minuuttia ennen tilaisuuden alkua. 

Muiden webinaarien aiheita ovat Maahanmuuttajat työelämässä (12.9.) ja Muuttoliike Suomessa ja alueelliset erot (17.11.)

Lue lisää ja ilmoittaudu: DEMOGRAPHY Talks -webinaarisarja