Palvelut

Ajanvaraus ma-pe klo 8.30–15.30 numerosta (09) 2280 5267.

Aikoja auki rajoitetusti!

palvelunumerossa 0800 183 183. Katso neuvonta-ajat.

Läheinen parisuhde

Näiltä sivuilta löydät tietoa parisuhteesta, sen hoitamisesta, sinkkuudesta ja perheellistymisen teemoista. Löydät sivuiltamme myös avio- ja avoliittoon liittyvää lakitietoa. Voit mm. kartoittaa tilannettasi testeillä ja käydä nettikursseja.

Uutisia

Miten välttää omaisuusriidat erotilanteessa

6.10.
Eroavat puolisot riitelevät usein omaisuudesta. Taloudellisen sovittelun avulla puolisot voisivat säästää aikaa ja kustannuksia sekä saavuttaa yhteisymmärryksen.

Mielenterveysongelmia parisuhteessa?

6.10.
Mielenterveys ja parisuhde -sivuilla on runsaasti tietoa ja vinkkejä parisuhteen tueksi psyykkisesti sairastuneelle ja hänen kumppanilleen.

Keskustelulomake: Yritetäänkö vauvaa vai ei?

6.10.
Uusi keskustelulomake auttaa vauvahaaveiden puheeksi ottamisessa. Asiasta voi olla vaikeaa jutella oman kumppanin kanssa. Silti vain keskustelemalla kumppanisi saa tietää haaveistasi tai huolistasi.

Avioero etäännyttää isoisiä lapsenlapsistaan

2.10.
Erityisesti isoisät osallistuvat avioeronsa jälkeen lastenlastensa elämään selvästi vähemmän kuin ennen eroa. Tämä käy ilmi Sukupolvien ketju -tutkimushankkeessa, joka tutkii suurten ikäluokkien perhesuhteita.

Tiedevinkki:

Ihmislapsi on syntyessään avuton selviytymään yksin. Lapsi tarvitsee erityisen paljon hoivaa ja huolenpitoa. Lapsuus on pitkä, koska yksilö tarvitsee aikaa oppimiseen. Viime aikoina tieteellisissä keskusteluissa on kyseenalaistettu ydinperhettä korostava kasvatusmalli. Evoluutiobiologit katsovat, että ihminen on yhteisöllistä kasvatusta harjoittava laji. Äidin ja isän lisäksi ”alloparenting”, yhteisvanhemmuus, jossa sisarukset, isovanhemmat ja muut läheiset ihmiset ovat tärkeitä kasvattajia ja opettajia, esiintyy kaikissa tunnetuissa ihmisyhteisöissä.

Current opinion in Psychology 2015, 7:98 – 103

Kolumni

Avioero etäännyttää isoisiä lapsenlapsistaan

Tutkija Mirkka Danielsbacka
Väestöliiton Väestöntutkimuslaitos

 

Sinkuille

Sinkkuhäpeä

Kokemusasiantuntija Viuhti

Kirja-arvio

Rahapeliriippuvuus.


Hannu Alho ym. (toim.)
Duodecim 2015

Kauno-
kirjallisuutta

Merete Mazzarella: Aurinkokissan vuosi

"Kirja rakkaudesta, työstä ja vanhenemisesta."
 

Elokuva-
arvio

Disneyn suurtuotanto, näyttelijä Kenneth Branagah ohjaksissaan, tekee melkoisen mahalaskun.

Cinderella (2015)