Näiltä sivuilta löydät tietoa parisuhteesta, sen hoitamisesta, sinkkuudesta ja perheellistymisen teemoista. Löydät sivuiltamme myös avio- ja avoliittoon liittyvää lakitietoa. Voit mm. kartoittaa tilannettasi testeillä ja käydä nettikursseja.

 

Oletko käyttänyt parisuhdepalvelujamme netissä? Voit arvioida sivustoa, parisuhdepuhelinta ja Kysy asiantuntijalta -palstaa täällä. Tervetuloa kommentoimaan!

 

 

Uutisia

Uusi sivusto isovanhemmille

18.10.
Käy lukemassa tietoa ja jakamassa kokemuksia Väestöliiton uudella sivustolla, joka on suunnattu isovanhemmille ja isovanhemmuudesta.

Rakkaani, annan sinulle luvan seksiin toisten kanssa!

13.10.
Viime aikoina on tullut tietooni kosolti tilanteita, joissa puoliso on antanut rakkaalleen luvan toteuttaa seksuaalisuuttaan suhteen ulkopuolella. Tämän ”lahjan” antamisen voi nähdä kaikkein suurimpana rakkauden osoituksena. ”Rakastan sinua niin paljon, että annan sinun olla vapaa”. Toisaalta sen voi nähdä myös tunteen puutteena. ”Se, että menet intiimisti lähelle toista, ei haittaa minua”.

Narsistin uhri

27.9.
Usein narsismista puhuttaessa kuvataan tekijä ja uhri. Asia on kuitenkin mutkikkaampi. Jotta hyväksikäyttäjä voi toimia hyväksikäyttävästi, tarvitaan joku, joka on altis sopeutumaan ja alistumaan toisen tahtoon. Joskus ihmisen tausta, olosuhteet tai psyykkiset tekijät edesauttavat ihmisen valmiutta sopeutujan asemaan.

Tiedevinkki:

Luovutettujen sukusolujen käyttö lapsettomuuden hoidossa lisääntyy tasaisesti myös Suomessa. Nykyisin jo lähes joka viides hedelmöityshoidoista tehdään luovutetuilla sukusoluilla.

 

Minkälaiset tekijät motivoivat naisia ryhtymään munasolun luovutukseen? Onko luovuttajille maksettavalla kulukorvauksella merkitystä? Entä ovatko sukusolujaan luovuttaneet tyytyväisiä päätökseensä?

 

Lue lisää Väestöliiton Tutkimuslaitoksen syyskuun Tietovuodosta.

Palvelut

Ajanvaraus ma-pe klo 8.30–15.30 numerosta (09) 2280 5267. Vapaita aikoja saatavilla!


palvelunumerossa 0800 183 183 torstaisin klo 12-14. Palvelu on maksuton.