Osmo Kontulalle Suomen tietokirjailijoiden Warelius-palkinto

Tutkimusprofessori emeritus, dosentti Osmo Kontula sai Suomen tietokirjailijat ry:n jakaman 12 000 euron Warelius-palkinnon Vanhan kirjallisuuden päivillä Sastamalassa perjantaina 1.7.2022.

Osmo Kontula (s. 1951) on helsinkiläinen VTT, dosentti ja tutkimusprofessori emeritus, joka työskentelee tutkimustehtävissä Väestöliiton Väestöntutkimuslaitoksella. Hän on julkaissut tietokirjoja ja tutkimusartikkeleita mm. seksuaalisuudesta, parisuhteista ja seksuaalikasvatuksesta.

Palkintoperusteluissa sanotaan mm., että Osmo Kontulan julkaisuluettelo on häkellyttävän laaja. Hänen tutkimustyönsä on jatkunut aktiivisena jo neljän vuosikymmenen ajan. Kontulalle läheisiä tutkimusaiheita ovat seksuaalisuuden trendit Suomessa ja maailmalla (FINSEX-tutkimus), nuorten seksuaalisuus, seksuaalikasvatus, rakkaus, parisuhteet sekä perhe- ja seksuaalipolitiikka. Finsex on seurannut suomalaisten seksuaalielämän muutoksia jo useiden vuosikymmenien ajan. Erityisen seurannan kohteena ovat suomalaisten parisuhteet, seksuaaliasenteet, seksuaalinen käyttäytyminen ja seksuaaliongelmat. Lisäksi Kontula osallistuu aktiivisesti oman alansa kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Toisen palkinnon sai kouluttaja ja stand-up koomikko Paul Westlake, joka on myös oppikirjailija.

Lisätietoja Suomen tietokirjailijoiden tiedotteessa.