KUTSU: Perhebarometrin 2022 julkistus 10.1.23

Väestöliiton Perhebarometri 2022 lastensaantiaikeista ja -ihanteista julkistetaan tiistaina 10.1.2023.

Ketkä toivovat lapsia 2020-luvulla? Miten omaa vanhemmuutta koskevat toiveet ja aikeet ovat muuttuneet viime vuosina? Mikä estää toivottua lastensaantia?

Maailma tuntuu olevan myllerryksessä. On pandemiaa, sota Euroopassa ja energian hinta ja saatavuus uhattuina. Elämänpiiri on pysyvästi laajentunut fyysisestä maailmasta sosiaaliseen mediaan. Alkanut 2020-luku onkin ollut yllätyksiä täynnä, näin myös suomalaisten lastensaannin kannalta. 

Tiedämme, että lapsia saadaan aiempaa vähemmän, mutta kuinka monen ihanteena on pysyä kokonaan lapsettomana? Onko nollaa lasta toivovien osuus kasvanut vai laskenut 2000-luvulla?  

Kiinnostavaa on myös, miksi toiset päättävät yrittää saada lapsia ja toiset eivät. Vaikuttavatko globaalit uhkakuvat suunnitelmiin? Ehkä erilaisilla mielikuvilla on vaikutusta asiaan. Lapsia saadaan myös aiempaa myöhemmällä iällä. Mikä saa suomalaiset lykkäämään lastensaantia? 

Perhebarometri pyrkii osaltaan esittelemään, millaisia ajatuksia, tunteita ja elämäntilanteita suomalaisten lastensaantipäätösten takana on 2020-luvulla.

Paikka: Väestöliitto, Kalevankatu 16, (sisäpiha, Väentupa)
Aika: ti 10.1.2023 klo 10
Ilmoittautuminen: ilmoittautumislomake

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan tuloksista!

Lisätietoja tilaisuudesta

Tiina Helamaa, tietoasiantuntija