Väestöliiton juhlavuosi vietetty työn merkeissä

Väestöliiton juhlavuosi alkaa olla lopuillaan. Olemme viettäneet sitä työn merkeissä, nostaen esille meille tärkeitä teemoja. Juhlavuosi huipentuu videomme julkistamiseen. Video tiivistää hyvin sen, mitä olemme tehneet, mitä teemme ja mihin tähtäämme.

Väestöliitto perustettiin vuonna 1941, ystävänpäivänä 14. helmikuuta Vanhalla ylioppilastalolla. Väestöliitto on koko historiansa ajan ollut aktiivisesti rakentamassa suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa ja vahvistamassa ihmisten välistä yhteyttä. Nämä asiat ovat yhä edelleen toimintamme keskiössä. Juhlavuoden viestimme onkin ollut Hyvinvointia ja ihmissuhteita vahvistamassa.

Juhlavuoden tapahtumat on toteutettu digitaalisesti, merkkivuosi on näkynyt verkkosivuillamme ja somekanavilla sekä Väestöliiton blogissa. Samanaikaisesti olemme työstäneet uuden strategiamme, joka johtaa meitä seuraavat vuodet.

Juhlavuonna pääosassa ovat olleet nuoret, heidän hyvinvointinsa ja ihmissuhteensa. Mikä ja miten vahvistaa niitä, ja miten nuorten tulevaisuudenusko säilytetään? Millaista tulevaisuutta nuoret itse haluavat rakentaa?

Olemme viettäneet vuotta kvartaaleittain, jakaen aina vastuun eri toiminoillemme. Vuoden alussa nostimme esille nuorten seksuaalioikeudet. Siitä siirryimme nuorten rooliin kestävässä väestönkehityksessä. Alkusyksystä keskityimme nuorten yhdenvertaisuuteen ja osallisuuteen ja vuoden päätteeksi olemme tarkastelleet, minkälaisen kasvualustan nuoret tarvitsevat, jotta he pystyvät ponnistamaan kohti toivomaansa, itsensä näköistä ja oloista hyvinvointia.

Väestöliiton puu, jonka lehdet loistavat sateenkaaren kaikissa väreissä.