Kuumottavaa kesäseksiä

28.7.2017 klo 08:00

Useimmat meistä kaipaavat leiskuvaa ja kuumottava seksielämää. Miten sen voi saavuttaa? Näillä asiantuntijavinkeillä onnistut!

Kesäisin lehdet lupaavat lööpeissään paljastaa hyvän seksin salaisuuden. "Näin kesälempi leiskuu" tai "viisi vinkkiä saada kumppani kuumaksi". Hyvän seksin salaisuus ei välttämättä aukea vain iltapäivälehden sivuilta.

Pariterapiaa tehdessä olen saanut oppia pariskunnilta, mitkä asiat ovat hyvän seksin A ja O. Pariskunnat toisistaan tietämättä ehdottavat usein samanlaisia konsteja seksielämän korjaamiseksi. Seuraavassa pari vissiä vinkkiä kesäloman lemmenleikkeihin.
 

Både och

Jos kumppanin mielestä parisuhteessa on keskustelua liian vähän ja omasta mielestä taas seksiä, kannattaa tehdä molempia. Asiat eivät useinkaan ratkea pötkönä, ensin opitaan puhumaan ja sitten hypätään sänkyyn. Kumppanusten tarpeet ovat yhtä tärkeitä ja siksi niitä kannattaa ratkoa rinnakkain. Sekä keskustelu että seksi mahtuvat samaan parisuhteeseen ja mökkilomaan. Ja molemmat asiat tekevät niitä kaipaaville hyvää.
 

Seksin apuvälineet

Kiire ja monenmoiset tehtävälistat tahtovat varastaa luppoajan. Ajan, jolloin ehdittäisiin makoilla riippukeinussa ja pitkästyä. Ennen vanhaan riippukeinussa rentoutunut mieli saattoi lähteä laukkaamaan mitä kiihottavimpiin sfääreihin. Jotta tänäkin kesänä voisi tapahtua niin, kannattaa riippukeinuttelulle ja seksille varata aikaa.

Se onnistuu ottamalla kalenteri seksin avuksi ja vetämällä ruksi monen turhakkeen yli. Kalenterin siivoamisen jälkeen luodaan uusi kalenterikutsu ja lähetetään puolisolle => treffit kesämökin vierasaitassa! Kumottavaa kutsua kalenterissa on kiva odottaa. Ehtii kaivaa käsiraudat ja nahkapiiskan esille kaapin perältä tai muuten vaan virittäytyä tunnelmaan. Ja mikä parasta, seksi ei hyydy väsymykseen tai kiistaan aloitteen tekemisestä.
 

Himojuttua

Yhtäaikainen seksuaalinen halu on myytti, joka kannattaa purkaa heti kesän aluksi. Yhtä himottaa aamupäivällä ja toista iltapäivällä. Kun toinen olisi valmis rakastelemaan illalla niin toinen on jo päivän aikana kaikkensa antanut. Jotta seksuaalinen halu puolin ja toisin vahvistuu, on viisasta kertoa kumppanille halustaan. "Himoitsin takamustasi, kun kyykistelit laiturilla tai tuijottelin etumustasi, kun käppäilit uimahousuissa".  Himoa ja halua voi kasvattaa kertomalla siitä. Tuntuu hyvältä olla kumppanin silmissä haluttu. Usein se edesauttaa myös yhtäaikaisen halun ja hetken löytymisessä.
 

Lauantaina saunan jälkeen

Paras ja perinteisin konsti tulee tässä. Suomalaisten parisuhteissa seksiä (yhdyntä) harrastetaan edelleen keskimäärin noin kerran viikossa (Finsex tutkimus 2017). Perinteisesti sitä on harrastettu lauantaisin saunapuhtaana, jolloin suuseksi on sujunut ja yhdyntä maistunut. Lauantaiseksi on liimannut suomalaisia pariskuntia yhteen. Se on ollut sanaton sopimus kumppaneiden välillä, sitä on saanut odottaa, siitä on pidetty kiinni ja joillekin se on ollut taas viikoksi ohi. Tärkeintä lauantaiseksissä on ollut, että kumppanin toivetta ja odotusta seksistä on arvostettu. Puuhaan on ryhdytty vaikka oma halukkuus olisi ollut vähäisempää ja toisaalta, matkan varrella haluttomampikin osapuoli on saattanut innostua. Seksi ei ole ollut velvollisuus vaan sitoutuminen yhteiseen hyvään.

Seksi on mainio lomatekeminen. Ja jos suven lomasäät eivät suosi, näitä vinkkejä testaamalla ainakin sänkykamarin puolella kuumottaa sopivasti koko kesän.

 

Johanna Ervast
Psykoterapeutti, seksuaaliterapeutti