Sinkku, sinä ansaitset hyvää

14.9.2018
Yksi rakastuu aina ”renttuihin”. Toinen jää ikuiseksi kakkoseksi päihteille. Kolmas odottaa puhelinsoittoa pettyen aina uudelleen.

Sinkun itsetunto joutuu toisinaan koville

22.8.2018
Jokainen ihminen tekee päivittäin psyykkistä työtä ylläpitääkseen myönteistä mielikuvaa itsestään. Tuo työ on niin hiljaista, että usein sitä ei edes huomaa. Ajatukset ja mielikuvat tulevat ja menevät aaltoillen, nopealla rytmillä. Tulee kielteisiä ajatuksia ja myönteisiä ajatuksia, joiden äärelle ei useinkaan pysähdytä. Joskus psyykkisen työn voi kuitenkin havaita: erityisesti silloin, kun joku asia heilauttaa omaa arvoamme niin pahasti, että joudumme kovasti työskentelemään sen palauttamiseksi.

Aina sama kaava treffeillä

31.7.2018
Deittailuun voi soveltaa tunnekeskeisen pariterapian ”kehä-mallia”. Kyseessä on vuorovaikutuskehä, jossa deittikaverit vaikuttavat toisiinsa omalla käytöksellään. Esimerkiksi kiinnostus toisen harrastuksia kohtaan voi luoda positiivista vuorovaikutuskehää. Positiivisella kehällä syntyy myönteinen yhteys ja kokemus siitä, että on arvostettu ja kiinnostava toisen silmissä.

Kuka on juuri minulle sopiva?

15.6.2018
Eron yhteydessä todetaan usein, että he eivät olleet sopivia toisilleen. Nettideittisivustoilla markkinoidaan persoonallisuustestejä, joilla voi löytää sen itselle sopivan ihmisen. Mitä tuo sopivuus oikeastaan on?

Perheellinen, mitä lapseton ystäväsi toivoisi sinun sanovan - ja mitä ei

11.5.2018
Kun kahdesta sinkkuystävyksestä toinen löytää kumppanin ja perustaa perheen, ystävyyden dynamiikka väistämättä muuttuu. Aiemmin on jaettu kaikki – itketty ja naurettu yhdessä samoille asioille. Nyt jotain on muuttunut. Toisen todellisuus pyörii kakkavaippojen sekä nukkumaanmenoaikojen ympärillä ja toinen pohtii enemmän esimerkiksi uraansa sekä mahdollisesti haaveilee perheestä tulevaisuudessa.

Voinko rakastaa uudelleen?

23.4.2018
Kuolema kuuluu elämään. ”Elämän loppuun saakka” kestävässä parisuhteessa jompikumpi kumppaneista joutuu väistämättä kohtaamaan oman puolisonsa kuoleman. Se on sanoinkuvaamaton menetys.