Kapua Pyhälle poikien puolesta

Vaellus Pyhätunturilla.

Hae mukaan Kapua Pyhä -vaellustiimiin 30.6. mennessä

Kapua Pyhä 2022 -tiimiin haetaan juuri nyt vapaaehtoisia kapuajia edistämään poikien ja nuorten miesten hyvinvointia. Syyskuussa tiimi kiipeää Pyhän Noitatunturille Väestöliiton Poikien Puhelimen hyväksi. Ilmoittaudu mukaan ja välitä vinkki kavereillekin!

”Noitatunturille kapuaminen oli henkinen ja fyysinen koetus. Sain olla tärkeän asian äärellä ja sain matkasta itselleni enemmän, kuin pystyin edes aavistamaan”, kuvailee kokemusta Kapua Pyhä 2021 -tiimiin osallistunut Heidi Backman.

Kunkin vapaaehtoisen kapuajan tavoitteena on kerätä euro jokaisesta Pyhän Noitatunturin huippua kohti noustusta metristä, yhteensä 540 euroa per kapuaja. Vapaaehtoiset kapuajat keräävät itsenäisesti varoja ja tiedottavat kampanjasta puolen vuoden ajan.

Aiempaa kokemusta varainhankinnasta tai vaelluksesta ei tarvita. Vaellus suoritetaan rauhalliseen tahtiin jalkaisin ja vaatii hyvää peruskuntoa. Osallistujat maksavat itse matka- ja muut osallistumisesta aiheutuvat kulut.

LUE LISÄÄ JA ILMOITTAUDU MUKAAN >>

Lahjoituskohteena Poikien Puhelin

Kapuajat keräävät varoja Väestöliiton Poikien Puhelimelle, joka on Suomen ainoa erityisesti pojille ja nuorille miehille tarkoitettu auttava puhelin- ja verkkopalvelu. Poikien Puhelin tarjoaa maksutonta neuvontaa ja tukea monenlaisiin arjen huoliin ja kysymyksiin. Yhteydenottoihin vastaavat poikien maailmaan erikoistuneet miespuoliset Väestöliiton asiantuntijat. Poikien Puhelin ennaltaehkäisee ongelmien kärjistymistä ja edistää poikien ja nuorten miesten hyvinvointia.

”Meihin ollaan paljon yhteydessä murrosikään, ihmissuhteisiin, seksuaalisuuteen ja mielenhyvinvointiin liittyvissä pohdinnoissa, mutta kanssamme saa jutella mistä tahansa asiasta. Lahjoitusvaroja tarvitaan, jotta mahdollisimman moni tulee kuulluksi ja kohdatuksi Poikien Puhelimessa. Jokaisen kapuajan tuki on todella arvokas ja tarpeellinen”, kertoo Väestöliiton Poikien Puhelimen palvelupäällikkö Anders Huldén.

Vaelluksen järjestäjänä suomalainen Kapua -vapaaehtoisorganisaatio

Kapua on toiminut jo 15 vuotta maailman oikeudenmukaisuuden edistämiseksi. Vuodesta 2006 alkaen lähes 300 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt yhteensä yli miljoona euroa maailman köyhimpien maiden hyväksi. Kapuajat ovat matkanneet kolmessatoista maassa tutustumassa keräysvaroilla toteutettaviin hankkeisiin.